igualtat

El registre sobre la bretxa salarial per a grans empreses es troba estancat

La ministra d’Economia i l’Institut de les Dones tenen una reunió la setmana vinent

Dues agents de circulació.Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses de més de 50 treballadors ja haurien de tenir un registre sobre la bretxa professional de gènere, però a hores d’ara encara no s’ha fet efectiu. Montserrat Ronchera, secretària general de l’Institut Andorrà de les Dones, explica al Diari que la setmana vinent tenen una reunió amb la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, en la qual espera que els informi de quin és l’estat en què es troba el projecte. “Sabem que està en curs, però no sabem quant queda”, apunta Ronchera.

La llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes que es va aprovar a final de març de l’any passat obliga totes les empreses a compartir dades sobre la bretxa salarial amb l’objectiu de tenir xifres estadístiques fidedignes de la situació a Andorra. Aquesta informació, amb dades anònimes, ha de ser pública per als treballadors de l’empresa, de manera que els responsables les han de penjar o bé virtualment, si l’empresa disposa, per exemple, d’una intranet, o bé en un lloc físic visible de fàcil accés, segons detalla la llei. A més, les societats han de facilitar les dades en un registre públic del Govern.

El Consell General va aprovar aquest text el 31 de març de l’any passat i va entrar en vigor el 21 d’abril també de l’any passat. Ja fa prop de cinc mesos que el registre hauria d’estar en funcionament i la secretària general de l’Institut Andorrà de les Dones explica “que desconec per què s’ha endarrerit tant i espero que la reunió amb Marsol ens ho aclareixi”. Pel que fa a l’executiu, no s’hi ha pronunciat públicament.

La secretària general de l’Institut de les Dones informa que, conjuntament amb Cambra de Comerç i la Secretaria d’Estat, promocionen un webinar sobre els plans igualtat. És un taller en què s’explica detalladament què és un pla d’igualtat i està disponible per a totes les empreses.

tracking