Cultura

Cicle de cinema sobre diplomàcia pels 30 anys d'Afers Exteriors

Les pel·lícules es projectaran cada dimarts d'octubre al teatre comunal de la capital

Cicle de cinema sobre diplomàcia per celebrar els 30 anys del ministeri d'Afers ExteriorsGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Afers Exteriors, juntament amb el Cineclub de les Valls, el comú d'Andorra la Vella i l'ambaixada d'Espanya a Andorra, organitzen entre el 3 i el 24 d'octubre un cicle de cinema sobre diplomàcia amb motiu dels 30 anys de la creació del ministeri. Les pel·lícules, en versió original, es projectaran cada dimarts d'octubre a les 20 hores al teatre comunal de la capital. L'entrada és lliure i gratuïta per a tothom amb límit d'aforament.

El primer film seràQuaid'Orsay, deBertrandTavernier, una sàtira política sobre unministerid'Afers Exteriors que aspira a ser Premi Nobel de la Pau. La segona pel·lícula del cicle ésTheInterpreter, de SydneyPollack, on un agent dels serveis secrets dels Estats Units ha d'investigar a una intèrpret que ha escoltat un complot d'assassinat.

La tercera pel·lícula,Diplomatie, deVolkerSchlöndorff, és un film francoalemany que tracta dels esforços d'un diplomàtic suec per evitar la destrucció de París durant la Segona Guerra Mundial. L'última projecció serà ElÁngelde Budapest, un film que relata la gesta del diplomàtic espanyolÁngelSanz-Briz, de l'ambaixada de Budapest, que va intentar salvar jueus durant l'holocaust. En aquest darrer cas l'inici de l'acte serà a les 19.30 hores perquè de forma prèvia a la projecció de la pel·lícula es comptarà amb una xerrada del periodista asturià DiegoCarcedo, organitzada conjuntament amb l'ambaixada espanyola.

tracking