Estadística

La població estacional creix en un 12,4%

La xifra va ascendir fins a 3.320.368 persones el segon trimestre de l’any en curs

Imatge de turistes al centre de la capital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La població estacional, formada pel total de turistes, excursionistes i temporers, va ascendir a 3.320.368 persones durant el segon trimestre de l’any, una xifra que representa una pujada del 12,4% en comparació amb el mateix període del 2022, segons publica Estadística. L’informe també especifica que aquest total suposa 9.907 persones per dia, que elevaria en un 10,9% la xifra de la població resident el juny passat.

El departament destaca el fet que la població estacional té una variació notable al llarg de l’any i registra els valors màxims en el primer trimestre, coincidint amb l’estada dels temporers d’hivern, i durant el tercer trimestre, coincidint amb l’època estival. Per al segon trimestre del 2023, la mitjana de la població estacional s’ha situat prop d’1.100.000 persones mensuals, mentre que per al segon trimestre del 2022 la mitjana mensual es va situar en unes 985.000 persones.

L’informe remarca que la població flotant continua la recuperació després de la davallada per les restriccions de mobilitat de la pandèmia. Segons l’informe, la població flotant durant el segon trimestre de l’any 2023 ha estat de 2.625.420 persones, equivalent a un +13,0% si es compara amb el mateix període de l’any anterior. L’organisme interpreta que l’augment de la població flotant respecte a la xifra del segon trimestre de l’any anterior s’explica, en gran part, per l’augment de les pernoctacions.

D’altra banda, segons el departament d’Estadística, es mantenen les fluctuacions que es corresponen amb les temporades d’hivern i d’estiu: “Si es realitza una anàlisi mensual dels anys anteriors, exceptuant l’any 2020 i a causa de la pandèmia, es veu com la població flotant augmenta en els darrers mesos de l’any i es manté fins al març de l’any següent, coincidint amb la temporada d’hivern, i en el tercer trimestre, coincidint amb les vacances d’estiu.”

tracking