Perspectiva de gènere

Conveni entre l'UdA i l'Institut de les Dones per fomentar la igualtat

Col·laboraran amb l'organització d'una nova formació sobre pressupostos públics amb perspectiva de gènere

Signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat d'Andorra (UdA) i l'Institut Andorrà de les Dones (IAD)UdA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L'Institut Andorrà de les Dones (IAD) i la Universitat d'Andorra (UdA) han signat aquest matí un conveni de col·laboració per desenvolupar projectes d'interès comú enfocats a fomentar la igualtat de gènere, segons han informat des del centre educatiu. Tanmateix, han presentat una nova formació sobre perspectiva de gènere. El conveni, signat pel rector de la UdA, Miquel Nicolau, i la secretària general de l'IAD, MontserratRonchera, també preveu l'organització d'activitats dirigides a la comunitat universitària i a la societat en general en matèria de gènere, així com la possibilitat de promoure estades formatives o treballs de fi de carrera relacionats amb la matèria.

Roncherava explicar ahir al Diari que el pla d'igualtat establert per la universitat "els està funcionant molt bé", i que la col·laboració és per tal de continuar millorant en el sentit de la igualtat i no discriminació per raó de gènere.Roncherava informar que la intenció és treballar per introduir la perspectiva de gènere en tot l'àmbit formatiu. En aquest sentit,l'UdAha concretat que el seminari del curs sobre perspectiva de gènere al sector públic, que començarà aquest divendres, ha estat un èxit d'inscripcions, i, juntament amb l'IAD, han anunciat l'obertura de les inscripcions per a una segona formació més específica, també dirigida al sector públic i amb el suport d'Igualtat, titulada 'Pressupostos públics amb perspectiva de gènere'. El curs, de 0,5 crèdits europeus, començarà el 27 de novembre.Roncherava especificar ahir que juntament amb la universitat s'estudiarà de quina manera poden integrar més les noies en les carreres més masculinitzades, com ara les enginyeries.

Aquesta col·laboració és un altre objectiu aconseguit per l’Institut Andorrà de les Dones, el qual es va posar en marxar aquest any amb la missió de “promoure la participació de les dones en la vida política, cultural, econòmica i social, en igualtat de condicions i d’oportunitats que els homes, mitjançant l’impuls, el control i l’avaluació de les actuacions dels poders públics i les empreses que operen en territori andorrà”, tal com es detalla a la pàgina web. Aquesta mateixa setmana, l’institut també traurà a la llum una guia sobre llenguatge inclusiu i no discriminatori per a les empreses, però encara treballa per posar en marxa projectes com ara el registre sobre la bretxa salarial i l’enquesta periòdica sobre gènere.

tracking