Reportatge

Lloguer a cegues

Denuncien a través de les xarxes una immobiliària que pressiona els llogaters perquè signin el contracte sense fer visita prèvia al pis

Cinc nous edificis d'habitatges de lloguer i compra a la capitalFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Qui es plantejaria llogar un pis sense veure’l? Es tracta del lloc on viuràs, segurament on passaràs bona part de la teva vida, i que, a més, suposa una de les inversions més importants en el teu dia a dia. Visitar l’immoble abans de llogar-lo hauria de ser una condició implícita en qualsevol contracte, però la urgència d’aconseguir un pis, l’excés de demanda i l’escassa oferta poden crear dinàmiques que arriben al llindar de la il·legalitat.

Una usuària de Facebook va denunciar a través de la xarxa la mala praxi d’una immobiliària a l’hora de realitzar el lloguer. Segons una conversa de WhatsApp que la usuària va exposar a la plataforma, concretament al grup AD800, en interessar-se pel lloguer d’un immoble per valor de 720 euros, els encarregats de dur a terme la gestió li van contestar, en primer lloc, que estava llogat fins al 20 d’octubre i que, per tant, no es podia fer cap visita. Tot seguit li van explicar que estaven rebent molta demanda per aquell pis en concret i que segurament es llogaria sense fer cap visita. Finalment, li proposaven que si estava interessada a dur realitzar el lloguer d’aquesta manera els enviés la documentació necessària.

A l’hora d’exposar el cas, la usuària es queixava principalment que li demanessin documentació sense cap mena de garantia. “No es poden demanar documents així com així. Només s’hauria de demanar la documentació a la persona que realment entra al pis. Prou de donar les nostres dades bancàries, passaport, extracte de punts de la seguretat social”, va publicar a la xarxa. El post va crear divuit reaccions de diferents usuaris que expressaven sorpresa o enuig i alguns comentaris al·ludint la manca d’escrúpols .

Exposant el cas davant d’algunes immobiliàries, tot i desconèixer aquesta situació en particular, van coincidir que es tracta d’una pràctica il·lícita que posa una llosa més “en la imatge ja prou perjudicada que té el sector”, i anant més enllà van afegir que fins i tot “també dona una mala imatge del país”. Una immobiliària va comentar que es tracta d’una pràctica il·legal.

D’altres també van alarmar-se que existís un cas així: “Si comencem a entrar en aquest tipus de dinàmica, acabarem en un joc “de tot s’hi val”, tot afegint que sigui quina sigui la demanda que hi hagi al mercat, en cap cas genera un motiu que hagi d’alterar el procediment i el dret del futur llogater a veure l’immoble: “Sempre posem a disposició del llogater la possibilitat de fer una visita prèvia, només després de veure l’immoble el client ha de decidir si li interessa.”

tracking