Habitatge

Montaner proposa una graella de preus de lloguer per barris i tipus d'habitatges

Andorra Endavant demana avantatges fiscals per encoratjar els propietaris i un impost suplementari pels que superin els preus fixats

La presidenta d'Andorra Endavant, Carine Montaner, al plató de Diari TV.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Endavant demana establir amb la col·laboració dels propietaris d'habitatges del país una graella de preus de lloguer que estableixi uns sostres de lloguer "en funció del barri, la parròquia, la tipologia de l'habitatge, l'estat de l'habitatge i l'any d'adquisició de l'immoble", segons recull la proposta presentada avui pel grup parlamentari, presidit per Carine Montaner. En el text també sol·liciten que s'estableixin avantatges fiscals "significatius" per encoratjar els propietaris que decideixin posar a lloguer el seu bé immoble i s'acullin al sostre fixat per l'executiu.

En aquest sentit, la formació proposa que als propietaris que superin els preus de lloguer de la graella se'ls apliqui un impost suplementari. Montaner també considera que s'hauria de posar en marxa uns mecanismes de "control, regulació i inspecció" de l'estat de l'habitatge per controlar "el compromís ferm" dels propietaris que s'acullin a la graella i obtinguin els avantatges fiscals.

CarineMontanersol·licitaque es col·labori amb els comuns per elaborar un registre nacional de la propietat fonamental per tenir més dades per "impulsar accions i incentius eficients per motivar la posada en el mercat dels pisos buits estimats a 3.000 unitats immobiliàries". La presidenta d'Andorra Endavant proposa així acordar, via proposta d'acord, el que "havíem plantejat al ple del Consell General el dia 10 de novembre del 2022 i el que havia plantejat la ministraConxitaMarsoldurant les reunions informals amb el grup parlamentari Andorra Endavant el passat estiu".

tracking