Eleccions 17-D

Baró es desmarca del pacte amb Dolsa per a les comunals

El líder de X’Ordino manté que és vigent perquè així es va decidir a les generals

El conseller ordinenc Enric Dolsa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PS i X’Ordino discrepen sobre la vigència del pacte que es va signar a les eleccions generals passades, que suposava mantenir-lo també per a les comunals del desembre. Mentre que el president socialdemòcrata, Pere Baró, afirma que desconeix cap acord, el líder de X’Ordino, Enric Dolsa, manté que va ser verbal i que s’ha de mantenir, ja que res ha canviat des de l’abril passat.

El president del PS va afirmar ahir que ara hi ha una altra directiva i unes circumstàncies diferents, i que les instruccions de no passar línies vermelles són clares perquè l’estratègia és autonomia dels comitès locals i validació del comitè directiu des de la premissa de fer un front comú progressista. “No sé res de cap pacte fet anteriorment”, va rematar el líder del PS.

Dolsa va explicar ahir que no hi ha res decidit sobre el candidat i va donar per fet que el pacte és vigent: “Estàvem Pere López, Pere Mas, Jean Michel Armengol i jo, i va ser un acord verbal que per a mi té el mateix valor.” El conseller ordinenc va afegir que van mantenir una reunió la setmana passada i en tenen una altra de prevista. El mateix Armengol va admetre al Diari l’existència d’aquest pacte i les converses amb Dolsa per aplicar-lo, però no amb la mateixa contundència que l’excònsol.

El cap socialdemòcrata va remarcar que la gestió al comú és diferent i és més complicat conviure políticament durant quatre anys amb una força ideològicament diferent, i per aquest motiu veu poc recorregut a reeditar l’aliança.

Tot apunta que les eleccions seran mogudes a Ordino. A l’embolic entorn del pacte hi ha també la divisió que viu DA a causa de la polèmica generada per la intenció del cònsol, Josep Àngel Mortés, d’accelerar l’entesa amb Avintia. Un anhel que va ser frenat bruscament pel seu equip de govern, que no va veure clar l’acord amb l’empresa espanyola. Aquest tema està passant factura i Mortés s’està allunyant de les files de DA, fins al punt que amença de no donar-hi suport.

tracking