Sindicats

El SEP demana reduir el nombre d'alumnes per aula

N’exigeix un màxim de quinze per classe i escurçar els interins de llarga durada

Marisa Santos i Carla Guinot.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carla Guinot, secretària d’organització del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), va exigir ahir, durant la reelecció del comitè, que es faci una reducció del nombre d’alumnes per aula a les escoles, idòniamentprop d’una quinzena: “No és viable veure una classe amb 26 alumnes.” Va recalcar que cal treballar amb menys alumnes, “sobretot després de les problemàtiques sorgides arran de la pandèmia”, i que calen més aules disponibles, així com una ampliació del personal.

En aquest sentit, el sindicat insisteix en la millora dels interins davant del 15% establert pel ministeri d’Educació, una problemàtica que Guinot va titllar “d’urgent”. Va assegurar que el sindicat “no sap si ha assolit la xifra”, ja que desconeix les tipologies d’interins incloses, de curta, mitjana o llarga durada. Segons Guinot, és un percentatge “necessari perquè hi ha baixes, però necessari sempre que no sigui per una qüestió d’anys”. La secretària d’organització va abordar l’escassetat de places estructurals o de nova creació afirmant que “continua havent-hi un excés d’interins”. Segons ella, els de llarga durada poden exercir fins a 17 o 18 anys i “és inviable, un interí és per a uns mesos”.

El sindicat iniciarà el calendari de reunions “avui mateix”, una vegada s’ha constituït el nou comitè, el qual ha mantingut una llista continuista, ja que únicament es va presentar una candidatura. El lideratge el mantenen Marisa Santos com a secretària general i Carla Guinot com a secretària de l’organització.

tracking