Els 26 pisos de l'hotel Àrtic estaran a punt a la primavera

El Govern formalitzarà en breu la compra de l’immoble per 9,2 milions d’euros per destinar-lo a habitatges a preu assequible

L'antic hotel Àrtic acollirà 26 pisos de lloguer a preu assequible.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els primers 26 pisos del parc públic d’habitatges que està posant en marxa el Govern estaran a punt la primavera de l’any vinent. Es tracta dels pisos que ja s’estan habilitant a l’antic hotel Àrtic, situat al carrer Tobira, número 11, d’Andorra la Vella i que adquireix l’executiu per un import de 9,2 milions d’euros amb aquesta finalitat. Cadascun d’aquests pisos podrà acollir una mitjana d’entre tres i quatre persones.

El consell de ministres d’ahir va acordar facultar la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, a formalitzar davant de notari la signatura de compravenda d’aquest edifici per destinar-lo a pisos de lloguer a preu assequible, segons va informar el ministre portaveu, Guillem Casal. La intenció del Govern és que en el transcurs de la present legislatura estigui constituït un parc públic que disposi d’almenys 300 pisos, que s’aniran incorporant a mesura que estiguin a punt. Això ha de ser així gràcies a la compra de l’antic hotel Àrtic, que és l’únic que s’adquireix amb la modalitat claus en mà, que suposa que totes les obres que s’hi facin estaran acabades quan l’executiu se’n faci càrrec.

D’aquesta manera, la primavera vinent els pisos ja estaran a punt per viure-hi sense la necessitat de fer-hi cap adaptació complementària. A més, es preveu la reforma de deu edificis més, que en alguns casos també està en marxa, amb la previsió que l’adjudicació de les obres es pugui portar a terme en aquest darrer tram de l’any 2023. Precisament durant el consell de ministres de la setmana passada es va aprovarl’adjudicació de la redacció dels projectes de set edificis per un import d’1,4 milions d’euros a diversos arquitectes col·legiats que s’havien inscrit per optar a fer aquests treballs. Els projectes encarregats són els de l’hotel Pellicer de Canillo, l’hotel Hermus d’Encamp, dos edificis del complex Ribasol d’Arinsal, un bloc del carrer Roureda de Sansa d’Andorra la Vella i l’hotel Font del Ferro d’Aixovall.D’altra banda, el ministeri de Presidència, Economia, Treball i Habitatge ja està treballant en el reglament que regularà els requisits per poder accedir a un pis de lloguer a preu assumible, tot i que de moment no s’ha volgut donar cap detall al respecte en espera que la regulació estigui enllestida.

La constitució d’un parc públic d’habitatges de lloguer és una de les “diverses mesures” en què treballa el Govern per fer front a la problemàtica de l’habitatge, “conscient que aquesta és la major preocupació de la ciutadania en aquests moments”, segons va reiterar Casal. Una altra de les iniciatives, segons va incidir el ministre portaveu, és la moratòria en l’adquisició d’habitatge per part d’estrangers i la pròrroga dels contractes de lloguer. Tot i això, des de l’executiu es continua mantenint que hi ha d’haver una “desintervenció del mercat de lloguer” que es vagi fent “a poc a poc”, eliminant la congelació “perquè dura des del 2019 i pot acabar sent un motiu més per desincentivar el mercat”. “No es tracta que hi hagi una liberalització generalitzada”, va insistir Casal davant de les preguntes dels mitjans de comunicació. En aquest sentit, el ministre portaveu va admetre que potser ara la situació és més greu que quan la congelació dels lloguers es va aplicar per primera vegada, el 2019, però va afirmar que “el que cal és treballar per resoldre aquesta situació”.

+

Ajuts d'Afers Socials

Afers Socials ha acordat subvencions per al 2023 amb una aportació de 59.522 euros per a diversos projectes, en l’àmbit de la infància, les persones amb discapacitat, gent gran i igualtat.

Obres a les carreteres

Territori i Urbanisme ha aprovat diverses millores en trams de carreteres secundàries, entre les quals la CS-251 del Forn de Canillo i la CS-520 de Comallempla, a més de túnels de la xarxa viària.

Xarxes de calor

Augmenten un 7% les tarifes de les xarxes de calor de FEDA Ecoterm i s’elimina l’exempció que s’aplicava als drets de connexió, si bé hi ha un descompte del 50% a l’inici del projecte.

Exàmens de 2a ensenyança

Els exàmens de graduat en segona ensenyança per a candidats lliures se celebraran del 23 al 25 d’octubre al centre de formació al llarg de la vida. Les inscripcions s’han de fer del 5 al 13 d’octubre.

Autorització a HIFE

El Govern considera que l’autorització d’Espanya a la companyia de transport de viatgers Hife perquè pugui operar en la línia entre Andorra i la Seu d’Urgell està “a punt d’arribar”.

PRÒRROGA PER ALS CANDIDATS A AGENT DE POLICIA

El Govern ha prorrogat el termini de presentació de sol·licituds per a la cobertura de 12 places d’agent de policia adscrites al ministeri de Justícia i Interior. Això obeeix al fet que fins ara només s’han formalitzat una quinzena de candidatures, xifra que es considera molt baixa per portar a terme el procés de selecció. Les persones interessades disposen fins al 6 d’octubre vinent per lliurar la documentació. Les 12 places convocades tenen com a finalitat cobrir les vuit vacants que s’han registrat per jubilacions o excedència, mentre que les altres quatre són de nova creació. La retribució anual bruta per a aquests funcionaris és de 26.455,85 euros, distribuïda en 13 pagues. “S’intenta cobrir la totalitat de les places”, va dir el ministre portaveu, Guillem Casal.

tracking