Estadística

Els preus de les importacions augmenten un 4,1% al juny

Les exportacions han decaigut un 0,6%

Índex valor unitari general juny 2022-juny2023Estadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els preus de les importacions vancréixeren un 4,1% al juny del 2023, mentre que el de les exportacions va disminuir en un -0,6% en comparació a l'any passat, segons l'informe publicat avui per Estadística en referència a l'Índex de Valor unitari de Comerç Exterior (IVU). El departament concreta que es tracta d'una estadística basada en el registre administratiu de duana on es cataloga la informació del valor i del pes delsbénsintercanviats en cada operació comercial per tal d'arribar a una aproximació del preu al qual la mercaderia ha sigut intercanviada. Tot i això, Estadística alerta que elsIVUno són índex de preus de formaestricta, ja que els seus canvis poden estar associats "tant als canvis de preus com de volum".

Per grups d'utilització, s'observa que els preus de béns de consum van incrementar-se un 8,9%, els béns de capital decreixen un 17,1% i els intermedis un -1,8%. D'altra banda, l'informe també indica que el grup 'Articles manufacturats classificats principalment segons la primera matèria' és elmés s'ha encarit, concretament en un 25,1%, amb el grup 'Olis, greixos i ceres, d’origen animal i vegetal' que incrementen amb un 14%i 'Begudes i tabac' amb una pujada del 9,5%.

Finalment, Estadística informa que durant el juny del 2023 les importacions originàries de la resta de la UE i Regne Unit van créixer un 12%, les d'Espanya un 4% i les de la resta del món un 13,9%. En contrapartida les deFrança cauen un 14,7%.
tracking