HABITATGE

Montaner vol fixar el preu del lloguer segons la zona i el pis

Demana un impost suplementari per als propietaris que el superin

La presidenta d'Andorra Endavant.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Endavant demana establir amb la col·laboració dels propietaris d’habitatges una graella de preus de lloguer que estableixi uns topalls en funció del barri, la parròquia, la tipologia de l’habitatge, l’estat de la vivenda i l’any d’adquisició de l’immoble. El grup parlamentari, presidit per Carine Montaner, també sol·licita que s’estableixin avantatges fiscals “significatius” per encoratjar els propietaris que decideixin posar a lloguer el seu bé immoble i s’acullin al sostre fixat per l’executiu.

En aquest sentit, la formació proposa que als propietaris que superin els preus de lloguer de la graella se’ls apliqui un impost suplementari. Montaner també considera que s’hauria de posar en marxa uns mecanismes de “control, regulació i inspecció” de l’estat de l’habitatge, per controlar “el compromís ferm” dels propietaris que s’acullin a la graella i obtinguin els avantatges fiscals.

Montanersol·licitaque es col·labori amb els comuns per elaborar un registre nacional de la propietat, fonamental per tenir més dades per “impulsar accions per motivar la posada en el mercat dels pisos buits”. Montaner proposa, d’aquesta manera, acordar el que “havíem plantejat al Consell General el dia 10 de novembre del 2022 i el que havia plantejat la ministraConxita Marsoldurant les reunions informals amb Andorra Endavant l’estiu passat”.

tracking