CULTURA

Teatre, concerts i mostres al dia central d'Andorra Crea

‘Són hàbitats’ de Lluís Casahuga dona el tret de sortida a un dissabte ple d’activitats culturals a les set parròquies del Principat

Exposició de M. Mercè a l'antiga pl. de Braus.COMÚ ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cultura va estar ben present a tot el Principat durant la que ja és la segona jornada de l’Andorra crea, el festival que té com a objectiu fomentar la feina que desenvolupen els creadors nacionals a l’hora que apropar-la a la ciutadania. Així doncs, la instal·lació interactiva proposada per Lluís Casahuga composta de quatre paisatges sonors engegava el matí del dissabte a Sant Julià de Lòria, mentre que a Andorra la Vella ho feia l’exposició fotogràfica Efímer de Miquel Mercè, situada a l’exterior de l’antiga plaça de Braus i que plasma el procés de deconstrucció del lloc.

Al migdia, entre les 12 h i les 14 h, els amants de l’art van poder assistir a les presentacions dels diferents artistes del país al Mountain Hostel de Canillo, mentre que a Andorra la Vella se celebrava el recital Peregrino de Meritxell, a Ordino s’inaugurava la instal·lació de Visions + Visoons 2 inspirada en el paisatge rural d’Andorra, i FE(MINUS) oferia una primera funció de l’espectacle de microteatre a l’església del Tarter de Canillo sobre les dones que van ser acusades de bruixeria al país, la segona es va realitzar a la tarda a l’església Santa Eulàlia d’Encamp.

A la tarda els principals protagonistes del festival van ser la companyia de la Jocand amb un espectacle de teatre celebrat a Encamp, i novament Casahuga amb un concert per a quartet de vent i electrònica que es va fer a Canillo. Finalment, Límits d’Ena, un espectacle escènic que va tenir lloc a Escaldes-Engordany i l’espectacle de dansa vertical La cinquena façana i la neu que es va fer a Encamp van posar punt final a la vetllada. El festival continuarà diumenge sis noves propostes culturals.

tracking