SALUT

Dos psicòlegs convencionats i un pendent de signatura a la CASS

De les quinze peticions entrades a Salut sis han obtingut acreditació favorable

Façana de la Caixa Andorrana de Seguretat SocialFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Tot i que des del Ministeri de Salut es va informar que ja hi havia un total de sis psicòlegs que comptaven amb una resolució d’acreditació favorable per exercir els seus serveis a través de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, la CASS va constatar divendres que només dos psicòlegs estaven convencionats i que en tenien un de pendent de signatura. Des de l’organisme públic també es va informar que alguns metges havien començat a prescriure algunes sessions.

El fet és que el procediment que permet als psicòlegs interessats entrar a formar part de la cartera de serveis de la CASS consta de tres fases i l’acreditació del ministeri és el primer pas. El segon pas és la signatura del conveni amb la CASS i el tercer pas és la realització d’una formació en història clínica compartida amb l’objectiu d’afavorir el model interdisciplinari en l’atenció al pacient.

Segons el Ministeri de Salut, queden pendents de resoldre nou peticions en què cal valorar juntament amb el Col·legi Oficial de Psicòlegs si acompleixen els requisits.

La incorporació dels psicòlegs a la cartera de serveis a la CASS estava prevista per al 17 de setembre i ha de permetre als pacients rebre deu sessions de psicologia de 45 minuts, prèvia prescripció del metge o del psiquiatre. Les sessions es podran incrementar a cinc més en cas de necessitat i que hi hagi la derivació corresponent i es poden repartir en un període d’un any. El preu de cada sessió de 45 minuts serà de 45 euros, de manera que l’usuari haurà d’abonar 11,25 euros per cadascuna i la Seguretat Social s’encarregarà de finançar el 75% restant. A la regulació aprovada també es preveia la possibilitat d’un nombre màxim del 50% no presencials (la primera sempre en persona).

tracking