JUNTA DE PRESIDENTS

El futur Raonador s'escollirà a través d'un procés obert a tota la ciutadania

La comissió legislativa de Justícia i Interior serà la responsable d’avaluar aquelles persones que vulguin presentar-se al càrrec

Codina durant la roda de premsa.CONSELL GENERAL

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La junta de presidents va validar en la reunió d’ahir a la tarda el procés d’elecció del nou Raonador del Ciutadà. El procediment serà obert, participatiu i transparent a petició de l’actual Sindicatura. D’aquesta manera, el Consell General farà un avís públic per a la recerca de candidats per al càrrec. L’avaluació de les persones que vulguin ser Raonador les farà la comissió legislativa de Justícia i Interior, segons va explicar la subsíndica, Sandra Codina, en la roda de premsa posterior a la celebració de la reunió.

De la mateixa manera, a la junta de presidents es va acordar que el nomenament de les dues noves inspectores de l’Agència de Protecció de Dades d’Andorra tingui lloc durant la sessió ordinària prevista per a dimarts 17 d’octubre.

En la reunió, la junta de presidents va donar el vistiplau a la delegació andorrana a l’OSCE-PA per tramitar la petició al secretariat d’aquest organisme perquè Andorra aculli la sessió de tardor de l’OSCE-PA l’any 2026. En el cas que finalment la proposta andorrana sigui l’escollida, suposaria l’organització d’un esdeveniment que acull més de quatre-centes persones, entre les delegacions i el personal associat.

Un altre dels acords va ser iniciar els tràmits per esdevenir secció membre de l’Associació Parlamentària de la Francofonia (APF). D’aquesta manera es permetrà que tots els membres de la delegació andorrana a l’APF tinguin dret a vot. Fins ara, només es disposava d’un vot global de la delegació com a secció associada. A més, el nou estatus que se sol·licitarà a la Francofonia també ofereix la possibilitat de presentar membres als candidats vacants del Bureau.

En el marc del cinquè cicle d’avaluació del Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa, una delegació del GRECO visitarà Andorra del 20 al 25 de novembre per tal de realitzar les tasques avaluadores. Durant el procés, els representants del GRECO duran a terme una reunió conjunta amb tots els grups parlamentaris.

Finalment, s’avancen les dates previstes per celebrar sessions del Consell General. Les sessions parlamentàries que havien de tenir lloc el 18 i 19 d’octubre seran el 17 i 18 d’octubre.

tracking