Comissió Europea

Avaluació de la delegació contra el racisme a Govern

Els experts valoren la igualtat efectiva i l'accés als drets, el discurs d'odi i la violència motivada per l'odi i la integració

Trobada tècnica de la delegació de Comissió europea contra el racisme i la intolerànciaGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació de la Comissió Europea contra el racisme i la intolerància (ECRI) del Consell d'Europa s'ha reunit avui amb Govern per avaluar "la igualtat efectiva i l'accés als drets, el discurs d'odi i la violència motivada per l'odi i la integració". Els experts s'han trobat amb diferents departaments de l'executiu per tal de poder conèixer els avenços i la situació a Andorra en els elements que concerneixen l'ECRI, segons informen en nota de premsa.

Els tècnics que s'han reunit amb la delegació els han explicat els principis que persegueixen la Llei per a l'aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d'oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes per "garantir la igualtat efectiva i el dret d'accés", entre altres aspectes. A més, també els han exposat el seguiment donat per les autoritats andorranes a les recomanacions prioritàries formulades per L'ECRIen el seu informe del 5è cicle de monitoratge, que sol·licitaven l'aplicació del principi d'inversió de la prova en els casos de discriminació i les formacions als magistrats, batlles, advocats i altres en matèria de racisme, discriminació i disposicions penals relatives al racisme i la intolerància. Govern assegura que les dues recomanacions han estat "plenament implementades".

La delegació de la Comissió Europea la formen Patrice Davost, membre per part de Mònaco; Kristina Pardalos, membre per part de San Marino; Johan Friestedt, secretari executiu de l'ECRI, i Sophie Kurt, membre del secretariat.

tracking