Costa reclama 64.000 euros a Montaner per l'extra que no va cobrar

L'exconseller d'Acció al·lega que va haver de renunciar al complement per la pressió mediàtica

El president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'exconseller liberal i expresident del grup parlamentari independent (Acció) Ferran Costa ha presentat un complement de demanda en la querella contra l'actual consellera d'Andorra Endavant, Carine Montaner, perquè aquesta li aboni l'import que considera que va deixar de guanyar per haver renunciat al complement salarial que rebia per la seva condició de conseller amb dedicació exclusiva.

Fonts d'Andorra Endavant van confirmarahiraquesta demanda perquè s'havia exposat en una reunió del partit i van mostrar la seva "estupefacció" per la reclamació, que ascendeix aproximadament a 64.000 euros pel període que va del juny del 2020 fins a finals de la legislatura passada.
L'actual ambaixador d'Andorra a les Nacions Unides a Ginebra, Suïssa i Liechtenstein, al·lega que es va veure obligat a renunciar als emoluments extra a causa de la pressió mediàtica i social, i acusaMontaner(en aquells moments consellera deterceravia) d'haver fet la filtració. Costa considera que el salari que va percebre era legítim.

Es tractaria, segons la representació jurídica de l'exconseller general, dels diners del seu complement de salari a dedicació exclusiva pagat amb la dotació del seu grup parlamentari que aquest va deixar de percebre per voluntat pròpia fins al final de la legislatura anterior.

Segons l'escrit de l'advocat de Costa, l'aleshores conseller va haver de renunciar voluntàriament al seu complement salarial a causa de la pressió mediàtica i de la pressió social.

La consellera general va exposar al seu partit que en cap moment havia pressionat mediàticament a Costa per renunciar al seu salari i que aquest ho va fer de manera voluntària, i que després de la presentació de querella de Costa, el Tribunal de Corts va dictar un aute mitjançant el qual decidia processar-la per revelació de secrets sense imposar-li cap mesura preventiva de caràcter personal o econòmic i acordava no fer-ho pels presumptes delictes de calúmnies i de difamació.

Montanerno ha volgut fer declaracions i que considera que és a la Batllia qui ha de pronunciar-se.La presidenta d'AE va explicar al partit que no havia filtrat res a la premsa i que només havia parlat en l’esfera purament política per canviar el reglament del Consell General, i va insistir sobre el fet que havia rebut la informació per un error de la CASS, com va reconèixer la parapública.

tracking