TRANSPORTS

El bus de la Seu vol guanyar 2.000 usuaris

Hife va iniciar ahir la línia que augmentarà la freqüència amb vehicles cada mitja hora

Un comboi fent el primer trajecte, ahir.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Hife va inaugurar ahir la nova línia d’autobusos que operarà des de la Seu d’Urgell fins al Principat, amb la qual Govern vol guanyar des de 1.500 fins a 2.000 usuaris. La línia oferirà el doble de freqüència, amb vehicles cada mitja hora, abonaments més barats i un servei exprés amb connexions directes en hores puntes i en ambdós sentits. El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, va explicar que l’objectiu és millorar la connexió amb la capital de l’Alt Urgell i augmentar la comunicació, “aconseguint el doble de viatgers que hi havia fins ara, volem aconseguir un cent per cent més”. Està previst que es facin fins a trenta viatges al dia respecte als catorze que s’oferien fins ara, dels quals vint seran a càrrec de Hife i deu de Camino Bus, l’altra companyia encarregada de fer els trajectes a la Seu.

Hife ha fet una inversió de prop de 600.000 euros “amb l’expectativa a llarg termini de valorar que funcioni bé”, segons va explicar el conseller delegat de la companyia, José María Chavarría. L’empresa ha posat a disposició tres nous autobusos per fer els trajectes que són adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, disposen de servei wifi a l’interior, permeten l’entrada de mascotes i són vehicles híbrids. La voluntat de Govern és no tan sols potenciar la freqüència, sinó també reduir el transport privat i minimitzar les emissions d’efecte hivernacle. Segons va concretar el secretari d’Estat, ho faria en un 20%.

Hife i Camino Bus han acordat un abonament compartit per facilitar l’ús del transport públic, sense discriminació per comboi. Les tarifes inclouen preus rebaixats del 6% per als usuaris amb abonaments habituals i descomptes del 10% al 20% per a famílies nombroses, monoparentals i per a la tercera edat. La venda de bitllets es pot fer a través del web www.hife.es o a la seva app mòbil.

El servei regular de les dues companyies, entre Andorra i la Seu d’Urgell, s’iniciarà cada dia a les set del matí i finalitzarà a les 21.30 hores (excepte els diumenges i festius, quan el darrer bus que sortirà de la capital ho farà a les 21.30 hores). Pel que fa al trajecte de la Seu d’Urgell cap a Andorra, el primer bus és a les 6.30 hores i l’últim a les 21.30 hores dedillunsadissabte(els diumenges i festius començarà a les set del matí i acabarà a les 21.30 hores).

Situació d'Air Nsotrum

Forné va aclarir que les converses per valorar la continuïtat del servei d’Air Nostrum es traslladaran al si del Govern “entre aquesta setmana i la vinent”. Pel que fa als vols nocturns, Forné es va mostrar “satisfet” per la capacitat de l’aeroport de dur-los a terme, tot i que es manté en espera que noves companyies s’adhereixin per operar de nit i la possibilitat de realitzar nous trajectes.

tracking