CANILLO / ESCALDES-ENGORDANY

Jordi Alcobé serà el cap de llista de DA per Canillo a les comunals


L’exministre està disposat a ser el candidat ‘taronja’ després de la renúncia de Camp a optar a un segon mandat

Alcobé, en un acte quan era ministre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministre i economista Jordi Alcobé encapçalarà la candidatura demòcrata per Canillo a les eleccions comunals del 17 de desembre vinent. Segons va poder saber ahir el Diari, Alcobé s’hauria decidit finalment a prendre el relleu de Francesc Camp. L’encara cònsol major va anunciar a mitjan setembre que no optaria a un segon mandat.

Qui acompanyarà Alcobé com a número dos de la llista dels taronges és encara una incògnita. Un dels noms que han sonat és el de l’actual cònsol menor, Marc Casal, però, segons van apuntar fonts properes al partit, no s’ha confirmat res en el si del comitè parroquial demòcrata.

Alcobé va néixer al veïnat de Prats, a Canillo, el 1974. El maig del 2011 va assumir el primer càrrec de poder de la seva carrera política. Va ser en el primer Govern demòcrata, encapçalat per Toni Martí. Fins al febrer del 2015 va ser ministre d’Economia i Territori. El candidat demòcrata a les properes comunals de Canillo va tenir una segona experiència política: de l’abril del 2015 al novembre del 2016 va exercir de ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions.

En els últims set anys la carrera d’Alcobé s’ha desenvolupat fora de la política. Des del març del 2017 és membre del consell d’administració de Grandvalira i, des del gener del 2018, és gerent del supermercat que la cooperativa francesa Biocoop, especialitzada en la distribució d’alimentació de producció ecològica, té a Escaldes-Engordany. Alcobé té formació universitària en economia, administració i direcció d’empreses i dret, i al principi de la seva carrera professional va dedicar-se a l’auditoria i la consultoria financera.

D’altra banda, l’exconseller general i membre històric del Partit Socialdemòcrata (PS) Jordi Font va assegurar ahir a aquesta publicació que no participarà en la llista de la formació a les eleccions comunals per Escaldes-Engordany. Font va afirmar que en cap moment ha mostrat predisposició a ser el número u o dos de la candidatura socialdemòcrata i va remarcar que vol continuar allunyat de la primera línia política. En les darreres nacionals Font ja va decidir mantenir-se’n al marge, tot i que el partit també l’havia sondejat.

Fonts del partit havien apuntat fa tot just una setmana que Font seria l’encarregat de disputar el consolat escaldenc sota les sigles del PS. Els socialdemòcrates estaven convençuts que un nom reconegut dins de la formació i amb experiència en política permetria fer un bon resultat a la parròquia, on la lluita per ser la candidatura més votada es preveu que serà aferrissada.

Un nom que sí que concorrerà a les comunals escaldenques és Quim Dolsa. La cònsol major, Rosa Gili, va anunciar ahir en declaracions als mitjans de comunicació que el cònsol menor tornarà a ser el segon de la llista. Gili optarà a revalidar el consolat amb l’objectiu de consolidar la seva obra de govern. Aquesta vegada, però, no ho farà amb el PS després del divorci, l’estiu del 2021, amb la formació socialdemòcrata. Un divorci definitiu i amarg, ja que el partit li reclama desenes de milers d’euros en quotes impagades dels últims dos anys. L’afer es dirimeix a la Batllia.

Gili ja va anunciar al començament de l’estiu que optaria a la reelecció. Una de les incògnites que caldrà resoldre en les properes setmanes és si es presentarà amb una llista en solitari o si ho farà acompanyada d’una altra formació amb qui tingui afinitats ideològiques.

tracking