ACORD D'ASSOCIACIÓ

Martí i Bartumeu, assessors en la negociació amb la UE

Els dos excaps de Govern són designats observadors actius a proposta d’Espot per ser els que van iniciar les converses

Espot arribant a la reunió del pacte d'Estat.SFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’excap de Govern demòcrata Toni Martí i el socialdemòcrata JaumeBartumeu van ser designats ahir observadors actius en les negociacions entre Andorra i la Unió Europea per tancar un acord d’associació.La proposta la va fer el cap de Govern,XavierEspot, i va rebre el suport de tots els partits que participen en el pacte. Martí iBartumeuassistiran a lesreunionsentre les dues delegacions a títol d’assessors, encara que no podran intervenir en les trobades.

La decisió es va adoptar en una reunió d’urgència. Els participants en el pacte d’Estat consideren que la seva designació és un símbol d’unitat institucional en ser els dirigents que van iniciar el procés d’acostament amb la Unió Europea. El ministre portaveu, Guillem Casal, va explicar en la roda de premsa posterior al consell de ministres que el rol de Bartumeu i Martí serà “d’aportació de coneixement en la matèria”, ja que són “dues persones que poden aportar qualitat i reforçar el pacte d’Estat”.

Concretament, el ministre portaveu va apuntar que Bartumeu “va ser la persona que va encapçalar l’acord monetari” i Martí era cap de Govern “quan es va iniciar el procés de negociació, avançant molt per la lliure circulació de mercaderies, tancant la coneguda com a solució del tabac”, i va qualificar el coneixement d’ambdós excaps de Govern com a “notori i extens en la matèria”. Així, va recalcar que l’assoliment d’aquest acord d’associació és un “projecte de país a llarg termini d’un model de país que vol tenir Andorra de cara als vint anys que tenim per endavant”.

tracking