PERSONAL D'ENSENYAMENT

Un 7% de les places d'educació, pendents de consolidar-se

Des del 2015-2016 i a través de diferents edictes s’han fet fixos 116 llocs de feina

Alumnes amb un acompanyant el primer dia d'escola.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les places vacants del cos d’educació són aquelles que no tenen un titular assignat o bé perquè qui l’ocupava ha arribat a l’edat de jubilació o bé perquè ha demanat una excedència sense reserva del lloc de feina. Són aquestes les que poden ser objecte d’edicte per tal de designar-ne un nou ocupant. Actualment, representen el 7,15% del total de les places i un 4,48% estan cobertes amb interins. Són dades aportades pel ministre d’Educació, Ladislau Baró, a una bateria de preguntes formulades per la consellera de Concòrdia Maria Àngels Ache sobre la situació del personal eventual del cos d’educació.

Aché pregunta, entre d’altres qüestions, sobre el procés d’estabilització de places per reduir el nombre d’interins i el ministre precisa que “la voluntat de l’actual Govern és la de continuar els processos de consolidació del personal per tal de fidelitzar el capital humà del cos especial d’educació”. La resposta apunta que des del 2015 s’han fet fixes un total de 116 places i que la planificació de consolidació futura passa per estabilitzar les vacants vigents des d’aquest curs fins al 2026-2027. Ara bé, en aquest període també es preveu que un 5,8% de les places fixes esdevinguin vacants per jubilacions i “la voluntat de l’actual Govern és afegir-les a les corresponents publicacions de noves convocatòries”.

El ministre també precisa que en cap centre educatiu se supera el llindar del 15% de places vacants cobertes per personal interí. La contesta a les preguntes parlamentàries aporta el detall per centre educatiu. Un total de 253 educadors interins ocupen un lloc de treball d’aquest tipus i el percentatge més elevat es dona a l’escola andorrana de Canillo, on suposen pràcticament un 10%.

El curs passat, a més, es van sumar549 absències per raons diverses: per motius mèdics, permisos administratius o mobilitats i excedències. D’aquestes, se n’han cobert 480 amb eventuals.

Finalment, i sobre el procediment d’avaluació del personal interí, Baró apunta que durant aquest curs se n’ha de fer una revisió i que el resultat es comunicarà a la comissió del cos d’educació, l’òrgan de participació del personal, i al Sindicat d’Ensenyament Públic perquè facin aportacions.

LA RESPOSTA

Places a consolidar

Els llocs de feina que poden sortir a edicte són els que han quedat vacants per jubilació o excedència sense reserva de plaça dels ocupants. Són el 7% de les places.

Continuació

El ministeri apunta que en la present legislatura es vol seguir el procés d'estabilització i convocar concursos per a aquestes places.

No més del 15%

Hi ha 253 interins ocupant aquestes places. En cap centre són més del 15%.

tracking