EMPRESES

La clínica Dorsia tanca i deixa clients desatesos

Consum instrueix algunes queixes de perjudicats per la suspensió d’activitat de la clínica

La porta de la clínica exhibeix un 'Tancat per reformes'.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Formalment, el local del carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella ocupat per la clínica Dorsia està tancat per reformes. Però des d’un telèfon d’atenció de la xarxa de clíniques d’estètica espanyola apunten que ja no hi ha centre a Andorra. Tampoc apareix a la pàgina web. I el que és una constatació és que el tancament ha derivat en algunes queixes d’usuaris al departament de Consum del Govern, que les està instruint. El Diari va parlar ahir amb una d’aquestes persones afectades, que esperava iniciar un tractament d’aprimament en tornar de les vacances i s’ha trobat que és impossible contactar amb ningú perquè no hi ha qui contesti al telèfon i els locals estan buits. El greuge és que havia avançat 1.500 euros d’una atenció que costava uns 2.300 i que ara no sap si podrà recuperar.

El cas d’aquesta usuària constata que ha estat un tancament sobtat. Va explicar que va fer l’avançament de diners i que inicialment li van proposar una primera cita per iniciar el tractament el 22 d’agost. Però va demanar que li ajornessin perquè estava fora de vacances. “Em van dir que em trucarien, però com que no ho feien hi vaig trucar jo”, va relatar. Uns intents per contactar-hi que ja van ser infructuosos. A principi de setembre va comprovar que suposadament la clínica estava tancada per vacances i dies després va aparèixer el cartell de tancat per reformes que continua penjat.

Aquesta usuària –que havia utilitzat els serveis del centre amb anterioritat sense tenir cap problema, va precisar– ha presentat una de les queixes que han arribat fins a Consum. Des del Govern van confirmar que no era l’única que estava instruint, però no van precisar cap xifra. En tot cas, van indicar que es tractava d’“unes poques” i que s’han rebut en les darreres setmanes. La usuària perjudicada va lamentar que es trobi a hores d’ara desemparada. Va assegurar que s’ha posat en contacte amb un centre de la mateixa matriu a Barcelona i que han estat incapaços de donar-li cap resposta.

La clínica va obrir fa exactament deu anys fruit d’una obertura econòmica molt recent i que es focalitzava, entre d’altres sectors, en el de la salut. L’empresa va néixer a València i es va anar expadint en territori espanyol usant el model de franquícia i molt basada en la promoció de preus competitius. Ara mateix, segons la informació corporativa que apareix a la seva pàgina web, té 163 clíniques. A l’executiu no li constaria a hores d’ara que hi hagi cap procés de liquidació de la societat establerta al Principat.

tracking