PUNTS LILA

Sis atencions per agressions masclistes

La Creu Roja ha estat present als esdeveniments nocturns de cinc festes majors a l’estiu

Un moment de la roda de premsa d'ahir al matí.CREU ROJA ANDORRANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja Andorrana ha estat present durant els mesos d’estiu en cinc esdeveniments nocturns a les parròquies d’Escaldes-Engordany, Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i Encamp, per a la celebració de les festes majors. El dispositiu del punt lila s’ha complementat amb un punt de socors per crear d’aquesta manera una sinergia que agilitzi els tràmits relacionats amb la tasca d’actuar i prevenir.

El resultat, segons va informar ahir la Creu Roja, ha estat positiu, amb un total de sis intervencions del punt lila i 28 assistències relacionades amb l’oci nocturn (malestar i consum d’alcohol). No es va voler entrar en detalls de les intervencions per protecció de dades, però sí que es va exposar que la majoria de persones ateses s’inclouen en la franja dels 16 als 25 anys d’edat. Aquest dispositiu sol estar a prop de la festa, però en un lloc separat, perquè els joves que necessitin anar-hi se sentin protegits, segurs i còmodes. Consideren important estar presents en aquests actes per convertir-se així en un recurs professional i de suport.

Com a novetat, gràcies al suport de l’àrea de Polítiques d’Igualtat del Govern, han comprat una altra carpa per poder donar servei doble quan s’encavalquin dues festes. El director de la Creu Roja, Jordi Fernández, va insistir en la importància del punt lila, “necessari i indispensableper a tot esdeveniment sociocultural i esportiu nocturn que aglomeri persones”. A més, es posarà en marxa un recurs per prevenir i sensibilitzar els joves sobre el consum d’alcohol en grans esdeveniments. Així ho va anunciar Fernández. El nom del projecte és Rolling And i se situarà com una mena de Food-Truck. Tot i que la previsió és posar en marxa el nou dispositiu per a esdeveniments de l’any que ve, aquest mateix hivern es durà a terme en algun local d’oci nocturn. La decisió arriba després de l’experiència a les festes on el consum d’alcohol s’ha accentuat després de la pandèmia.

tracking