Ús del Nacional

Piqué amenaça i el Govern es manté ferm

El màxim accionista de l’FC Andorra amenaça d’endur-se el club del país després d’unes declaracions de Cabanes

Gerard Piqué, en un partit de la passada temporada a l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’enrenou entre el Govern i l’FC Andorra per l’ús de l’Estadi Nacional va viure ahir l’enèsim capítol del serial amb l’entrada en acció del màxim accionista de l’entitat, Gerard Piqué, que va mostra indignació responent unes declaracions d’Alain Cabanes, i afirmant que el Govern obliga el club a marxar del país. El secretari d’Estat d’Esports i Joventut havia reiterat al matí que el club tricolor no podrà jugar la temporada vinent a l’Estadi Nacional, ni tan sols de manera temporal, i va assenyalar que “nosaltres ajudarem a mediar, o a trobar un lloc per a ells perquè puguin començar la temporada com cal, però no serà a l’Estadi Nacional”, a més d’afegir que “teníem una data marcada amb un conveni amb el rugbi i la FAF i es respectarà”.

Aquestes paraules, sumades a les que ja havia pronunciat fa unes setmanes, van fer esclatar Piqué, que prop de les dues del migdia va fer un post contundent citant la notícia publicada pel Diari amb les declaracions de Cabanes, i va amenaçar d’endur-se el club, a més d’acusar el Govern d’expulsar-los del país. “Hem invertit més de quatre milions d’euros a adequar l’Estadi Nacional perquè LaLiga ens deixi jugar i ara ens feu fora”, va escriure, i va afegir que “no hi ha cap instal·lació esportiva a Andorra amb condicions per poder competir l’any que ve”. A més, va concloure: “Gràcies per expulsar-nos del país. No ens queda una altra solució que marxar i canviar el nom del club. Felicitats, heu deixat Andorra sense futbol professional”. Amb el post, Piqué va manifestar l’opinió del club, que ja feia unes setmanes que tenia un malestar considerable amb les paraules de Cabanes, ja que, segons la seva versió, les converses que hi havia amb l’Executiu anaven en una direcció totalment contrària a la que va acabar sortint públicament per part de Cabanes.

En tot cas, el post de Piqué va córrer com la pólvora i mitjans espanyols i francesos van fer-se ressò de la situació. A més, molts aficionats del país van dir-hi la seva, i també personatges de la vida pública, com l’exfutbolista Ilde Lima, que va assenyalar que “després ens gastem milionades per portar circs, i no hi ha cap millor manera de fer país que amb l’esport”, o visions contraposades, com la del secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, que va qualificar les declaracions de Piqué d’“incendiàries”, i va desitjar que el club “pugui trobar la manera de continuar a Andorra, lloc, com dius, que ho ha facilitat tot”.

BONELL POSA PAU

Vista la polèmica i el rebombori que es va generar amb el post de Piqué, la ministra de Cultura, Esports i Joventut, Mònica Bonell, hi va haver de sortir al pas a la tarda per donar la versió de l’Executiu. Bonell va lamentar el post de Piqué, “perquè no respon a la realitat”, i va assegurar que “el Govern ha acollit amb les mans obertes a l’FC Andorra i així ho demostra el fet d’haver-los cedit l’Estadi Nacional, una instal·lació que utilitzaven molts clubs del país”. Sobre les inversions realitzades a l’Estadi Nacional per part del club, la ministra va destacar que “han hagut de fer front a unes inversions d’uns tres milions d’euros per les exigències que demana LaLiga”, i va remarcar també que “Govern ha invertit en l’FC Andorra, enguany 1,3 milions, amb una subvenció directa de la secretaria d’Estat d’Esports, i també amb Andorra Turisme”.

D’altra banda, Bonell va assenyalar que “perquè es quedin, ells també tenen la feina de buscar un emplaçament, que ens consta que hi treballen”, a més d’afirmar que “de moment, a nosaltres ningú ens ha dit que hi hagi un acord entre l’Andorra i la FAF”. Finalment, va destacar que “el conveni tenia data de finalització i hem de ser respectuosos amb el rugbi” i va emplaçar-se en una reunió on espera que el club expliqui més detalls sobre el projecte del futur camp de la Borda Mateu.

tracking