Obra pública

Quinze mesos i 2,7 milions per protegir l'antiga clínica

El Fons de Reserva de Jubilació licita els treballs de la parcel·la de Santa Coloma

L'antiga clínica de Santa Coloma.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Pas endavant per construir les proteccions a la parcel·la de l’antiga clínica de Santa Coloma que han de culminar amb l’enderroc de l’edifici i una eventual edificació futura. Després d’adjudicar el projecte fa un any, el Fons de Reserva de Jubilació acaba de licitar la construcció dels elements de seguretat que han d’evitar la caiguda de rocs en un terreny de risc.

La voluntat és adjudicar els treballs abans que finalitzi aquest any per executar-los a partir del 2024. Uns treballs que s’han dividit en tres lots i que sumen una durada de 15 mesos, segons el que preveu el plec de bases. El cost aproximat és de 2,7 milions d’euros.

Els treballs consten de tres fases. La primera implica l’enderroc d’un edifici situat al darrere de la clínica, que al seu dia va ocupar el laboratori d’anàlisis, i diferent maquinària. Es tracta de la fase amb un termini d’execució menor, que es fixa en tres mesos. La següent serà la construcció de trams de mur, dic i plataforma que han de ser els elements de protecció del que és pròpiament el terreny. En aquest cas, es preveuen 7 mesos d’execució i un cost aproximat d’1,2 milions. I la tercera i darrera fase és la de la construcció d’una nova barrera dinàmica per damunt del terreny per substituir l’actual, així com estabilitzacions directes. Els treballs suposaran 5 mesos més de durada i el pressupost ronda els 1,3 milions.

Les empreses tenen fins al 16 de novembre per presentar les ofertes. El plec de bases indica que els lots podran adjudicar-se de manera conjunta o separadament. Fa anys que el Fons de Reserva preveu en el pressupost anual els treballs relacionats amb l’enderroc de l’antiga clínica, però no s’han arribat a materialitzar. També s’han donat usos futurs a la parcel·la, com ara pisos socials.

tracking