PATRONA DEL COS PENITENCIARI

Alerta per més presos joves amb problemes de salut mental

Espot i Molné es comprometen a millorar les condicions laborals de la plantilla

Agents penitenciaris, ahir, en el marc de la celebració.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del departament d’Institucions Penitenciàries, Miquel Àngel Garcia, va alertar de l’increment dels perfils joves al centre penitenciari amb problemes de salut mental, indicant les addiccions com la patologia més freqüent. “Hi ha hagut una evolució i un percentatge molt elevat de gent molt jove.” Així ho va manifestar ahir durant l’acte en commemoració de la festivitat de la Mare de Déu del Remei, patrona del departament, acte en què va poder destacar la importància del vessant terapèutic i de la reinserció laboral dels reclusos, juntament amb la ministra d’Interior i Justícia, Ester Molné, i el cap de Govern, Xavier Espot.

A banda de donar continuïtat als programes per fomentar la prevenció de recaigudes en addiccions, la voluntat de Govern és potenciar larecentment creada àrea de salut mental al centre penitenciari, un mòdul de treball específic on actualment hi ha dues persones en tractament, però que dona un servei assistencial a tots els interns. Segons Espot, es tracta de donar resposta als reclusos per causes psiquiàtriques, ja que “l’assistència sanitària és un element primordial en el si del cos penitenciari”. Molné va especificar que l’equip està compost per professionals de diferents àmbits, com ara psicòlegs, educadors socials i psiquiatres, a més dels mateixos agents penitenciaris, que han estat “formats degudament”. “S’ha d’apostar per la formació per tenir un cos cada vegada més professionalitzat”, va especificar Molné.

Tant Espot com la ministra van manifestar la voluntat d’afavorir les condicions laborals i els salaris dels agents. Per mitigar la manca de personal, Interior convocarà dues noves places a partir de la setmana vinent, a banda de les vuit que es troben actualment en curs. En termes salarials, Molné té previst mantenir una reunió amb els grups sindicalistes les setmanes vinents. “És un bon primer pas”, va dir Molné.

Agents penitenciaris pel dia de la Mare de Déu del Remei.

tracking