Cultura

Més de 40 obres es presenten a la 'Nit Literària'

Els premis oscil·len entre 10.000 i 1.250 euros

L'hotel Roc Blanc, a Escaldes-Engordany.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Cercle de les Arts i de les Lletres organitza elproper 23de novembre a l'Hotel Roc Blanc, d'Escaldes-Engordany ellliuramentde premis de la 'Nit literària andorrana'. L'entitat ha rebut més de 40 obres que atribueix a l'acumulacióde treballs elaborats durant la pandèmia i qualifica de normalitzada la participació d'enguany.

Les obres opten a diversos guardons. Una obra es presenta al premi d'Investigació històrica, dotat pel consell Genera amb 10.000 euros. Onze treballs competeixen pel premi Fiter i Rossell de novel·la, dotat pel ministeri de Cultura, també de 10.000 euros.

D'altrabanda,duesobres s'han presentat al premi Manel Cerqueda Escaler de novel·la curta, dotat perAndbankamb 6.800 euros. Alhora, set poemaris opten al premi Grandalla, dotat per Crèdit Andorrà amb 3.500 euros. Cinctreballsopten al premi SantCarlesBorromeude contes i narracions queMoraBancrecompensa amb 4.500 euros.

Al premi de teatre s'han rebut cinc obres amb 3.500 euros per Crèdit Andorrà i cinc obres més que s'han presentat al premi Juli Verne de ciència-ficció, el qual recompensa amb 2.000 euros el Grup Maestre. De la mateixa manera el comú d'Andorra la Vella ha dotat amb 3.000 euros el premials assajosliteraris del qual se n'han presentat tres. I pels que fa alsLaurèdiade periodisme, s'han presentat un en la modalitat impresa i l'altre de comunicació audiovisualdotatsen 1.250 euros pel comú de Sant Julià.

tracking