Projecte per impulsar orquestres a les escoles

L'objectiu és acostar la música als col·lectius

Projecte COMSONA! de l'Institut de Música, al col·legi Sant ErmengolComú d'Andorra la Vella/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Andorra la Vella a través de l'Institut de Música, ha posat en marxa el nou projecte participatiu amb els infants i joves. El projecte 'ComSona!', tracta d'unainiciativaque serveix per acostar la música als escolars i que es basa en el concepte d'orquestrescomunitàries. D'aquesta manera, s'estan oferint activitats d'orquestradins l'horari escolar per infants de 8 i 9 anys tant instruments de vent com instruments de corda i activitats a una cinquantena d'alumnes del Col·legi Sant Ermengol i a 30 infants de les escoles andorrana i francesa de Canillo. Alhora, també es duen a terme a les escoles bressolConxitaMora Jordana i de Santa Coloma i al Servei mental del SAAS.

Lesorquestrescomunitàries lesestanportant a terme ambprofessoratdeLaLlacuna i s'ofereixen classes de corda, violí, viola, violoncel, contrabaix, clarinet, saxòfon,trompeta, trombó i bombardí. En cas de les escoles de Canillo, elprojectees porta a terme conjuntament amb el comú de Canillo i amb l'Associació Agrupació Cultural Canillenca.

Pel que fa a les activitats a les escoles bressol, els infants gaudeixen de quatre sessions de música mensuals a les aules, on es fan classes d'estimulació i sensibilització atrevesde la música amb el professorat de l'Institut de Música. En el cas del projecte conjunt amb el Servei de Salut mental del SAAS, es fa una sessió setmanal de musicoteràpia aLaLlacuna.

tracking