COMUNALS

Els partits hauran de presentar les llistes el 7 de novembre

El cap de Govern preveu signar el decret el 30 d’octubre vinent

Jurament de tres vocals de la junta electoral.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, té previst signar el decret de convocatòria de les eleccions comunals el 30 d’octubre i, per tant, les llistes s’hauran de presentar el 7 de novembre. La data d’aquest decret és important perquè, tal com està fixat a la Llei qualificada del règim electoral en el títol III, el cap de Govern fixarà, per mitjà de decret, la data de les eleccions, que com se sap se celebraran el 17 de desembre.

Tenint en compte el calendari que marca la llei, les llistes hauran d’estar tancades i presentades el 7 de novembre, ja que la llei atorga cinc dies hàbils per fer-ho des del moment en què surt publicat en un BOPA extraordinari. Considerant que la publicació es farà el 31 d’octubre i que la festivitat de Tots Sants és l’1 de novembre,la presentació de les llistes per a les comunals s’ha de fer dimarts 7 de novembre. La convocatòria oficial dels comicis s’ha de publicar entre els 30 i els 40 dies hàbils anteriors a la data de les eleccions i en el mateix decret es fixarà el calendari de la campanya. La normativa estableix que no podrà ser inferior a deu dies naturals ni superior a quinze dies naturals.

És a partir del decret que la maquinària dels partits polítics ha d’accelerar per acabar de decidir la composició de les llistes i les candidatures a les parròquies. El mateix decret fixarà la durada de la campanya electoral, que habitualment és de 15 dies.

tracking