HABITATGE

Marsol considera que una parella pot pagar només el lloguer d'un pis de 1.000 euros

La ministra va insistir que el problema de l’habitatge no és per una qüestió social, però que cal augmentar els salaris

Conxita Marsol durant l'entrevista en la jornada d'Andorra Work.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“El model de famílies del país es correspon en un 40% a dos persones amb un infant a càrrec, totes dos amb feina i menors de 65 anys, i aquest perfil de persones pot assumir un lloguer de 900 o 1.000 euros, però no de1.500 o 2.000, que és el problema que tenim.” Amb aquestes paraules, Marsol va explicar que el problema d’accés a l’habitatge no és una qüestió social, atès que actualment no hi ha gairebé atur: “Tenim unes 200 persones i és un atur molt estructural. Tenim 2.500 ofertes de treball.” La ministra va insistir que, a més de les mesures que s’estan duent a terme, com ara la modificació a la inversió estrangera, i la inversió en lloguer assequible, es fa necessari un augment dels salaris en determinats sectors, “especialment en aquells on hi ha una manca de mà d’obra més gran”.

La ministra va fer aquestes declaracions en el marc de la jornada Work on Andorra, on també va repassar qüestions cabdals com ara l’impost de la inversió estrangera sobre béns immobles que, segons va afirmar, entrarà a tràmit a final de mes, entre el 20 i el 25 d’octubre. Una mesura que “grava, per un costat, l’adquisició i, per l’altre, la promoció, en diferents esglaonats”, i que té com a finalitat evitar l’especulació. Marsol va expressar la urgència d’avançar en aquest impost perquè per poder treballar en aquest gravamen s’havia aprovat la moratòria a la inversió estrangera en immobles.

LES FITES PER A UN FUTUR SOCIAL I SOSTENIBLE

La primera edició del fòrum Work on Andorra, nou espai de diàleg i anàlisi sobre el futur econòmic i social, es va celebrar ahir i va abordar les qüestions emmarcades a l’ESG: Environment, Social & Government, l’entorn, les persones i el bon govern. La trobada va comptar amb la ministra de la Presidència, Conxita Marsol, que va exposar les qüestions més fonamentals en política d’habitatge i economia, així com representants d’empreses amb una trajectòria destacada en el foment de la innovació, com David Fraissinet, de l’Automòbil Club, o Esteve Escuer, de Teach Value.

tracking