Nou anys de presó per abusar de la filla

Corts manté la condemna a un pare després de repetir el judici per ordre del Constitucional

El Tribunal de Corts va repetir el judici al juny.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts ha mantingut la condemna de nou anys de presó que havia interposat a un home el maig del 2022 per abusos sexuals continuats i una temptativa de violació a la filla menor d’edat. La vista oral es va haver de repetir després que el lletrat de la defensa presentés un recurs d’empara al Constitucional per vulneració de drets a un procés degut, a la defensa i a lapresumpciód’innocència, i que l’Alt Tribunal l’estimés parcialment instant la justícia ordinària a repetir el judici amb una nova composició del tribunal. La vista repetida es va celebrar el mes de juny passati la sala ha arribat a la mateixa conclusió de culpabilitat dels dos acusats, el pare i la mare de la menor, també processada. En el cas de la dona es considera que era coneixedora dels abusos i no va fer res per aturar-los i la condemna és de cinc anys de presó condicional. Ambdós progenitors hauran d’indeminitzar solidàriament la víctima, que tenia menys de 14 anys quan van començar els fets, amb 8.000 euros.

La primera sentència de Corts la va confirmar després la sala penal del Tribunal Superior. Però la resolució del Constitucional va capgirar les resolucions prèvies en entendre que un comentari que va fer el president de la sala a la vista de Corts havia suposat una vulneració del dret a un tribunal imparcial i a la presumpció d’innocència. Després que l’acusat, que nega els fets imputats, expliqués al judici que havia estat víctima d’abusos sexuals de petit, el magistrat va afirmar que els que havien patit aquestes agressions a la infància eren proclius a convertir-se en agressors a l’edat adulta i que ho corroborava l’estadística. I aquesta observació va ser el detonant de la repetició del judici.

La nova sentència manté que el progenitor no es podrà acostar a la filla durant un període de 12 anys. L’home va ser alliberat després de més de dos anys empresonat arran de la sentència del Constitucional i haurà de tornar al centre penitenciari si la nova condemna esdevé ferma. La detenció i entrada a la Comella es va produir a final del 2020. La víctima va explicar a l’escola els abusos del pare després que la mare en fes cas omís. El fet que els acusats siguin els pares i l’edat de la noia, que la feia especialment vulnerable, són agreujants en la condemna.

La pena imposada és inferior a la que pretenia la Fiscalia, que també es va mantenir en la que havia sol·licitat al seu dia i que era de dotze anys d’empresonament. Per a la mare en sol·licitava sis.

tracking