DADES DEL SEGON TRIMESTRE DEL 2023

Interior atorga la nacionalitat andorrana a 238 persones

Han rebut el passaport amb plenitud de drets 125 ciutadans

Prototip del nou passaport.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 238 persones van adquirir la nacionalitat andorrana durant el segon trimestre. El departament d’Estadística concreta que 125 van ser atorgades amb plenitud de drets i 113 van ser resoltes amb el reconeixement del dret d’adquisició de la nacionalitat a títol provisional, en espera que la personainteressadaacredités la pèrdua de la o les nacionalitats d’origen. De les persones a qui es va atorgar la nacionalitat amb plenitud dedrets, 81 la van rebre per naixement i 44 per adquisició, les quals van haver de renunciar a la seva nacionalitat anterior.

Durant el segon trimestre, de les 44 adquisicions de nacionalitat, el 75% s’obtenen per l’opció de residència, el 22,7% permatrimonii el 2,3% s’obtenen per altres motius. L’informe destaca que el 66,7% de les adquisicions per residència corresponen a dones i el 33,3% restant a homes. De fet, el 45,5% d’aquestes són persones que han nascut a Espanya i que han renunciat a la nacionalitat espanyola per adquirir l’andorrana. Pel que fa a les adquisicions de la nacionalitat per matrimoni, van adquirir la nacionalitat andorrana més dones (60,0%) que homes (40,0%).

Seguint la normativa europea en matèria d’estadístiques de migració i protecció internacional, l’estadística només considera els processos que impliquen un canvi de nacionalitat i que es refereixen a persones residents.

tracking