EMPRESA

Consum instrueix 13 queixes pel tancament sobtat de Dorsia

El nombre de denúncies d’afectats s’ha doblat des que trascendís l’aturada de l’activitat

La clínica Dorsia, al carrer Prat de la Creu de la capital.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xifra de queixes que el departament de Consum del Govern està instruint arran del tancament sobtat de la clínica d’estètica Dorsia arribava aquest divendres passata tretze. Les denúncies d’afectats per la suspensió d’activitat que no s’havia comunicat s’han doblat en la darrera setmana, després que trascendís que el centre mèdic –aparentment tancat per reformes– havia deixat penjats alguns pacients.

Responsables de la clínica a Andorra s’han compromès, després de la intermediació del departament governamental, a donar una resposta als afectats a principis del mes vinent. Entre els perjudicats hi ha persones que estaven pendents de rebre un tractament o que ja l’havien començat i que s’han trobat el silenci del centre mèdic quan hi han volgut contactar. La primera queixa relacionada amb la desaparició de Dorsia va arribar a mitjan estiu a l’edifici administratiu. Inicialment a les portes del local ubicat al carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella es va penjar un cartell de “tancat per vacances” que després va substituir per un “tancat per reformes”.

Fonts de la companyia van explicar al Diari que s’estava negociant la venda de l’establiment d’Andorra a una empresa francesa del mateix sector. La matriu de Dorsia, ubicada a València, té previst explicar els passos que se seguiran els propers dies. Per als afectats, si no té èxit aquest primer intent de solució pactada, l’alternativa serà l’aplicació de la Llei de competència efectiva i protecció delconsumidor o, si es mantenen les diferències, acudir a la Batllia per formular les corresponents reclamacions. Una de les persones afectades va relatar al Diari que havia avançat al centre mèdic 1.500 euros d’un tractament de 2.200 que havia d’iniciar després de les vacances de l’agost. Però mai va arribar la primera cita que li havien de confirmar mitjançant una trucada. Ara òbviament reclama la quantitat avançada.

Dorsia va obrir portes a Andorra fa 10 anys en el marc de la incipient obertura econòmica. Al carrer Prat de la Creu tenia oficines i consulta mentre que va arribar a un acord amb l’hospital Nostra Senyora de Meritxell per fer ús dels quiròfans per dur a terme les intervencions quirúrgiques, abonant un lloguer. La companyia nascuda a València té més de 150 sucursals, en règim de franquícia o d’obertura pròpia. L’andorrana ja no apareix a la pàgina web.

tracking