Successos

Ferit de gravetat un conductor al caure de 15 metres als Dos Valires

El pilot Edgar Montellà es va precipitar des del viaducte del túnel dels Dos Valires

El cotxe de Montellà es va precipitar des del viaducte al riu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un conductor de 28 anys va patir dissabte, prop de la mitjanit, un greu accident de trànsit en precipitar-se de 15 metres; des del pont del viaducte de la rotonda dels Dos Valires fins al riu. Es tracta del pilot de cotxes encampadà Edgar Montellà que segueix ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i en situació “estable”, segons han indicat des del centre sanitari aquest matí.

El cotxe de la víctima va ser l’únic vehicle implicat en l’accident i ell n’era l’únic ocupant. El turisme va sortir del túnel procedent d’Encamp i va enfilar direcció la Massana quan es va descontrolar i es va precipitar al buit. Diferents testimonis del succés haurien relatat que el vehicle va “saltar” sobre la tanca de protecció de la carretera després d’impactar contra un fanal. Malgrat que les causes del sinistre no han trascendit i la policia està efectuant la corresponent enquesta, s’apunta a la velocitat excessiva del vehicle com una de les hipotesis.

L’avís del sinistre es va donar a les 23.36 hores per part de testimonis de l’accident. Fins al lloc dels fets es van desplaçar els equips d’emergència amb una informació confusa en un primer terme perquè es deconeixia la quantitat de vehicles implicats i quin era el punt on havia caigut exactament el cotxe que havien vist precipitar-se. El cap de guàrdia dels bombers va apuntar que es van desplaçar fins a cinc vehicles d’emergències, tres dotacions i dues ambulàncies, i també es va mobilitzar el Grup de Rescat de Muntanya del cos (GRM) per si calia un rescat més complex del conductor i usar cordes per accedir-hi. Finalment no va ser necessari ja que al lloc a on es va precipitar el turisme es pot baixar en vehicle a través d’un camí de serveis. Ja sobre el lloc, els equips d’emergència van treure el conductor de l’automòbil, que havia quedat bolcat i amb les portes obertes, i una ambulància del Servei d’Urgències Mèdiques (SUM) el va traslladar fins a l’hospital després d’una primera atenció in situ.

Edgar Montellà és campió de Catalunya de muntanya i va tornar a la competició el passat mes d’abril després d’haver-la abandonar-la durant uns mesos per motius personals. Montellà té 28 anys però porta una dècada participant en curses.

CLAUS

1 Avis de testimonis propo de la mitjanit

L’avís als cossos d’emergència va ser a les 23.36 hores per part de testimonis que havien vist caure el cotxe. Es van mobilitzar bombers, policia i SUM.

2 Un únic vehicle implicat i en un lloc accessible

En arribar al lloc els cossos d’emergència van verificar que hi havia un sol cotxe implicat i que caigut en un lloc al qual es podia accedir en vehicle.

3 Trasllat a l'hospital i ingrés a l'UCI

El conductor, de 28 anys, va ser traslladat a l’hospital després d’una primera assistència al lloc i va ingressar a l’UCI. Ahir l’estat era estable.

tracking