ASSETJAMENT SEXUAL

Detingut a la Seu per tocaments a quatre menors ucraïnesos

La guàrdia civil apunta que l’home volia travessar la frontera per fugir d’Espanya

Les ulleres amb videocàmera requisades.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La guàrdia civil va detenir un home a la Seu d’Urgell per abusar de quatre menors amb els quals convivia en un pis a Cartagena (Múrcia), tots refugiats ucraïnesos.

Segons fonts de la guàrdia civil, el detingut hauria volgut abandonar Espanya travessant per la frontera pirinenca, però no poden assegurar que ho volgués fer per territori andorrà. Les mateixes fonts també apunten que el detingut hauria residit anteriorment a la Seu d’Urgell i és per aquest motiu que hauria escollit el municipi lleidatà per intentar fugar-se. Gràcies a aquesta informació, les autoritats han pogut detenir l’home i li han requisat quatre telèfons mòbils i unes ulleres amb videocàmera incorporada. Tant el detingut com tots els objectes han passat a disposició del jutge d’instrucció de la Seu d’Urgell, que ha ordenat l’ingrés a presó de l’acusat. Ara, caldrà analitzar els dispositius per veure si tenen alguna cosa a veure amb la investigació.

L’operatiu policial, que ha rebut el nom d’Opikum, va iniciar-se al setembre, quan una de les víctimes va confessar a la seva mare els tocaments que li feia el detingut. Seguidament, la dona va informar de la situació una organització dedicada a donar suport als desplaçats per la guerra d’Ucraïna, que, en conseqüència, va ajudar-la a portar el cas a la guàrdia civil.

La denunciant va explicar a la policia que l’home s’havia guanyat la seva confiança i que sovint jugava amb els seus fills. Gràcies a això, l’acusat aconseguia quedar-se a soles amb els menors i era llavors quan es realitzaven els tocaments. Un cop el primer cas va sortir a la llum, la mare de les víctimes va parlar amb altres refugiades i no van tardar a sortir més denúncies que apuntaven al detingut com a sospitós de fins a quatre delictes sexuals.

tracking