SALUT

Govern declara la fi de la situació d'emergència sanitària de la covid-19

El decret recull la derogació de les mesures apocades durant la pandèmia

Hospital Nostra Senyora de Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui el Decret de declaració de la fi de la situació d'emergència sanitària causada per la pandèmia de la covid-19, després de la declaració de la fi de l'emergència sanitària per part de l'Organització Mundial de la Salut.

El decret recull la derogació de les mesures aprovades durant la pandèmia per part de l'Executiu, que van permetre disminuir els contagis i controlar els efectes de la malaltia, arribant a la normalitat. El Govern ha decidit mantenir entre d'altres el programa d'atenció psicològica creat durant la pandèmia i el funcionament del Laboratori nacional d'epidemiologia.

TAC i mamògraf

El Govern ha aprovat un avençd'1.350.000euros al SAAS percomprarun TAC i un mamògraf nous. La maquinària que disposa l'hospital ha arribat al final de la seva vida útil i era necessari reemplaçar-ho per una de millor tecnologia.

La partida pressupostària destinada a finançar les transferències de capital al SAAS per adquirir les inversions de reposició de material mèdic i de rehabilitació és insuficient per abastar la totalitat dels costos. No obstant això, i vista la necessitat de donar una resposta ràpida, el Govern té la voluntat de finançar al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària les inversions següents amb l'adquisició d’un TC, xifrat en 900.000 euros i amb l'adquisició d’un mamògraf, xifrat en 450.000 euros.

tracking