HABITATGE

Partida de 3,2 milions per reformar sis edificis del parc públic

L’antic hotel Bonavista ha quedat fora del programa de pisos de lloguer assequible

L'antic hotel Bonavista queda fora del programa d'habitatgeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir dos crèdits ampliables de més de 3,2 milions d’euros per sufragar les obres de reforma de sis edificis que s’adequaran per fer habitatges de lloguer assequible. Segons va especificar l’executiu, els fons provenen de la partida d’1,5 milions prevista al pressupost d’aquest exercici per al recinte multifuncional i de la partida d’1,7 milions per fer pisos de lloguer.En paral·lel, es va acordar la licitació de les obres dels sis immobles que fan part dels adquirits per reformar-los i incorporar-los al parc públic d’habitatges. La licitació es fa a través d’un concurs nacional. Un cop s’adjudiquin, els treballs s’han d’executar en un termini d’entre 12 i 18 mesos i les empreses interessades tenen fins a l’1 de desembre per presentar les ofertes.

Un dels immobles que havia de fer part d’aquest parc públic ha quedat fora del programa. El BOPA va publicar ahir l’anul·lació de l’adjudicació de l’arrendament d’un edifici en construcció a la carretera de la Rabassa, a Sant Julià, i deixa sense efecte l’expedient de contractació de l’immoble per destinar-lo a habitatges a preu assequible. Es tracta de l’antic hotel Bonavista i, segons l’edicte, el motiu de l’anul·lació és que l’adjudicatari no ha complert l’obligació de presentar la garantia equivalent al 5% del preu del lloguer en el termini de 15 dies posteriors a la notificació de l’acord de l’executiu. L’edifici es trobava en obres que estan aturades i publicita en un cartell que està en venda i té 10 pisos i deu places de pàrquing i “un àtic espectacular”. La iniciativa d’habitatge públic es va concretar en la compra de cinc immobles i el lloguer de quatre més.

PRÒRROGA PER A CONTRACTES QUE ACABEN AL GENER

El Butlletí del Consell General va publicar ahir el projecte de llei de mesures d’estímul i d’estabilitat del mercat d’arrendament d’habitatges, que ja ha entrat a tràmit parlamentari. El projecte de llei que recull les condicions de les pròrrogues dels contractes a partir del 2024, així com els increments de preus dels lloguers que els propietaris podran imputar als inquilins, recull una exempció per als llogaters als quals els caduqui l’arrendament ja durant el mes de gener. Una disposició transitòria del projecte de llei apunta que si es volen acollir al règim de pròrrogues previst tindran de marge fins a l’1 de març per notificar-ho a la part arrendadora. Cal recordar que de manera general els inquilins que vulguin demanar la pròrroga ho hauran de comunicar al propietari almenys un mes abans que venci el contracte. En aquest cas, el termini es flexibilitza tenint en compte que la llei entrarà en vigor l’1 de gener. Ara enceta el tràmit parlamentari i està oberta a les esmenes dels grups parlamentaris. Els de l’oposició ja han manifestat el seu rebuig esgrimint que la fórmula genera desprotecció. A diferència de les pròrrogues anteriors, aquesta es modula en funció de l’any de firma del contracte i podrà arribar fins als quatre anys. A més, recull increments superiors a l’índex de preus de consum amb què es tanqui aquest any.

tracking