Treball

El sindicat sanitari reclama setmanes de “32 o 35 hores”

Reivindica 14 pagues i recuperar primes perdudes

Una imatge il·lustrativa de les demandes.Instagram

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La branca sanitària de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) s’ha estrenat a les xarxes socials amb perfils a Instagram i a X (abans Twitter) i en els primers missatges ha resumit les principals reclamacions que trasllada a la direcció del SAAS per tal d’“equilibrar la balança” entre hores treballades i salaris. En aquest sentit, reclama jornades laborals “d’entre 32 i 35 hores setmanals, catorze pagues i DPO”, per tal de “recuperar poder adquisitiu i el temps personal”.Els DPO eren un complement salarial en funció dels objectius assolits que es va perdre en el marc de les retallades generalitzades que el Govern va aplicar a l’administració l’any 2012.

Segons una taula publicada a xarxes socials pel mateix sindicat, els treballadors del SAAS treballen 40 hores setmanals, mentre que a Catalunya se'n treballen 35 tant al servei català de salut com al sistema d'emergències mèdiques, i a França se'n fan entre 32 i 35. L'USdAexplica que el comitè d'empresa vapresentaraquest informe a la direcció del SAAS, destacant que el conjunt d'hores treballades anuals a Andorra també supera a la dels països veïns, amb 1.776 al Principat, entre 1.568 i 1.596 a laFonctionPublique, de 1.524 a 1.596 al SEM, i de 1.520 a 1.660 a CatSalut.

En els missatges publicats pels sindicalistes, indica que els nous canals serviran per informar de tot allò relacionat amb la brancasanitàriade la Unió Sindicali “per apropar-nos als treballadors per tots els mitjans possibles”. I anima els sanitaris a enviar “dubtes,suggerimentso notificacions”.

La branca sanitària de l’USdA és majoritària al comitè d’empresa que representa la plantilla del SAAS després de les eleccions del mes de juny passat. Un dels objectius marcats és renegociar el conveni col·lectiu pactat per la direcció i els representants de l’antic comitè, que no van assolir algunes reclamacions com ara la reducció de la jornada laboral.

tracking