TROBADA ANDORRA-OCCITÀNIA

La galeria d'allaus de l'Ospitalet estarà acabada en dos anys

Les obres a la carretera es complementaran amb l’eixamplament de trams de l’RN-22

La trobada d'ahir va tenir lloc a Tolosa.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de la galeria d’allaus d’Ospitalet H2, a França, s’iniciaran la primavera vinent. La galeria entrarà en funcionament l’octubre del 2025. Així es va anunciar ahir en ocasió del setè Diàleg transfronterer Andorra-Occitània, que es va celebrar a Tolosa, en el marc del comitè estratègic de seguiment dels acords per a la millora i la viabilitat i la resiliència climàtica de les carreteres nacionals 20, 320, 22 i 116 signats els anys 2017 i 2022 entre Andorra i França. El 15 de setembre passat es va iniciar la fase preparatòria d’aquest projecte, amb la finalització de les obres necessàries per reobrir la carretera nacional 22 i així desviar el trànsit durant els treballs. Un cop finalitzada la galeria d’allaus, l’obra es complementarà, a partir del 2025, amb l’eixamplament d’alguns trams de la carretera RN-22 entre La Croisade i la frontera andorrana.

La galeria d’allaus permetrà evitar el tancament recurrent de la carretera d’accés a Andorra en episodis de molta neu a causa de les allaus, i suposarà una millora notable en la mobilitat a banda i banda de la frontera, repercutint positivament en la dinamització econòmica del territori.

La comissió també ha examinat el programa detallat d’intervencions previstes a la ruta cap a Andorra des de Prades que començarà, a final d’octubre del 2023, amb la instal·lació de dispositius de protecció contra caigudes de blocs a la localitat de Vilafranca de Conflent, als Pirineus Orientals. Quant a la viabilitat hivernal, Andorra i Occitània han acordat reforçar la cooperació augmentant la freqüència de les reunions de coordinació.

A la trobada, amb la participació del cap de Govern, Xavier Espot, i el prefecte de la Regió d’Occitània, Pierre-André Durand, ambdues delegacions van fer balanç de la cooperació en l’àmbit sanitari iniciada el 2017, que permetrà a les autoritats locals franceses signar convenis amb Andorra sobre qüestions de salut pública, així com d’organització d’atenció de cures i recursos sanitaris, i de preparació per fer front a crisis sanitàries. També es va parlar de la lluita contra el contraban de tabac.

tracking