ASSOCIACIÓ AMB LA UE

La comissió d'Afers Exteriors europea insta a tancar l'acord

Trobada amb els representants europeus.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la comissió d’Afers Exteriors del Parlament Europeu, David McAllister, i la vicepresidenta de l’òrgan,Zeljana Zovko, van fer una visita a Andorra dijous i ahir per “copsar de primera mà la realitat i especificitats del país”, a més de l’estat de les negociacions amb la UE, segons va informar el Govern. Els representants europeus es van reunir amb membres del Govern i de la delegació negociadora de l’acord d’associació, amb els quals van parlar sobre “les qüestions més polítiques de la negociació pendents de resoldre en les pròximes rondes”, va indicar l’executiu en un comunicat. I afegeix que McAllister va destacar la importància de tancar l’acord en aquest mandat de la comissió que finalitza la primavera vinent.

El Govern assenyala que els representants europeus van remarcar la necessitat de “continuar impulsant accions de comunicació, sobretot amb vista al referèndum” de l’acord d’associació, en la trobada que van mantenir ambels membres de la comissió legislativa de Política Exterior.I explica que els consellers andorrans van demanar impulsar sinergies per poder acostar les institucions europees i la seva tasca a la ciutadania del país. En la reunió també es va tractar i treballar “quin és el millor mètode i mecanisme per a la represa del cabal comunitari, en cas que finalment s’aprovi l’acord”, especifica el Govern.

McAllister i Zovko van ser rebuts pels síndics generals, Carles Ensenyat i Sandra Codina, que els van guiar en una visita a Casa de la Vall i al Consell General. Ensenyat va exposar la tradició parlamentària andorrana i les especificitats polítiques del país, segons van indicar des de Sindicatura.

tracking