Reportatge
Vivències i emocions
En l'actualitat hi ha menys prejudicis i més acceptació respecte als tatuatges, cosa que els ha popularitzat. Això permet que tothom tingui llibertat per fer el que vulgui amb el seu cos.
Antigament, els tatuatges eren un tema tabú, però ja fa uns anys que els mitjans de comunicació en parlen, i els referents famosos han començat a mostrar els dissenys dels seus tatuatges en diverses plataformes. Gràcies a aquest fet, s’han normalitzat i ara som en una era d’auge dels tatuatges en la qual s’han estès.
“Hi ha molt auge amb la realització dels tatuatges, cada vegada se’n fan més. Jo crec que, de 20 persones, 19 estan tatuades”, explica Alexandro Jenyen, tatuador a l’estudi Aimia Tattoo & Piercing. És autodidacta, va començar dibuixant i traçant línies a casa, i assegura que al principi costa una mica, però finalment amb la pràctica s’acaba perfeccionant la tècnica. Ell està especialitzat en la línia fina, coneguda com a fine line, i el microrealisme, que consisteix a adaptar tatuatges grans a una mida de 5 o 6 cm, “això s’ha pogut aconseguir gràcies a la progressió de les màquines, les tintes i sobretot les agulles”, comenta.
L’addició als tatuatges és certa? Ens ho exposa Joel Da Silva, propietari del local The Black Cat Tattoo “els tatuatges són addictius perquè tenen molt a veure amb l’autoestima de les persones, els dibuixos al cos fan que et sentis més atractiu a la mirada dels altres”. Els braços són la part més comuna que es tatua la gent, volen presumir-ne i se’ls fan en una zona visible. També informa que aquesta pràctica no afecta la salut en un nivell perillós, evidentment estàs posant un agent extern a la pell, que és la tinta, però no suposa un perill mèdic. Quan es vol aconseguir una tonalitat concreta de color, es fan servir diversos minerals, i “aquí sí que hi ha un cert risc que alguna tinta de color pugui provocar una reacció al·lèrgica, però es dona en un percentatge molt baix de la població”, assegura. Cal destacar que la marca d’identitat d’aquest estudi és que els dissenys són propis, a vegades s’ajuden amb diversos referents, però sempre adapten el dibuix al seu estil personal i hi creen la seva pròpia petjada.
Cada persona té la seva condició i es tatua per diferents raons. “Uns per estètica, altres per sentir-se millor, també per records o motius personals”, remarca. “Prefereixo que els usuaris es tatuïn per estètica o motius de la seva vida quotidiana i no pas per moda”, explica David Vallejo, cap de l’estudi Crow Valley Tattoo. En aquest local, l’estiu és una època en la qual el volum de feina sol disminuir bastant. Els usuaris prefereixen tatuar-se a l’hivern, ja que així no els toca el sol als dissenys i tenen una “curació més bona”.