Seguretat

La policia recorda l'obligatorietat dels equipaments especials

Les rodes de contacte o les cadenes seran obligatòries a partir de l'1 de novembre

Obligació dels equipaments especials

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La policia recorda que els equipaments especials són obligatoris de l'1 de novembre al 15 de maig. El cos informa que els vehicles han d'estar preparats, sigui amb rodes de neu o bé portant al seu interior cadenes o accessoris similars per si són necessaris en cas de neu o gel a la carretera. Alhora,remarquen que, encara que la carretera estigui neta de neu o gel, els conductors estan obligats a dur els equipaments en aquest període. Per aquest motiu, si el vehicle no porta pneumàtics de neu, ha de disposar de cadenes.

Els pneumàtics han de ser d’hivern o amb etiquetatge M+S, que són els adequats perquè milloren la tracció i la frenada. És igual d’important revisar el nivell de desgast de les rodes per no perdre adherència. En aquest els agents recomanen que la profunditat del dibuix de la roda no sigui inferior a 3 mil·límetres.

Quant a les cadenes, cal que estiguin homologades i siguin les adequades perquè hi ha diverses talles en funció de les mides de les llantes i els pneumàtics i aconsellen provar-les abans de circular.

Finalment, la policia també destaca que a partir de la fase groga està prohibit circular amb motocicleta, ciclomotor i vehicles de mobilitat personal. En fase vermella tots els vehicles estan obligats a circular amb cadenes encara que disposin de rodes de contacte

tracking