SOSTENIBILITAT FINANCERA DEL 2024

L'endeutament del Govern no podrà superar el 34,1% del PIB

L’objectiu de despesa permesa s’enfila fins als 618 milions d’euros

Edifici administratiu del Govern.ARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Comptes va fer públics ahir al BOPA els objectius de sostenibilitat financera i d’estabilitat pressupostària i fiscal de l’Administrració general, és a dir, el Govern, per a l’exercici del 2024. Així, l’objectiu d’endeutament de l’Administració general per a l’any vinent es marca en un màxim del 34,1% del producte interior brut (PIB). Mentre que l’objectiu de despesa permesa s’enfila fins als 618.582.207 euros. L’objectiu de despesa corrent permesa de l’Administració general és marca en el 8,1% i l’objectiu del pes de la tributació directa sobre el total d’impostos directes i indirectes de l’Administració general no podrà superar el 46,9%. Aquests objectius es fixen perquè l’Administració general els consideri en l’elaboració del pressupost i seguiment del marc pressupostari.

A l’edicte, el Tribunal de Comptes alerta que els objectius de despesa permesa i del pes d’imposició directa per a l’exercici del 2024 no compleixen els límits que estableixen els articles 16 i 20 de la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal.

També recorda que els objectius de sostenibilitat financera i d’estabilitat pressupostària i fiscal per al 2024 de l’Administració general i dels comuns es publiquen separadament i que, per tant, l’objectiu de deute del Principat es fixarà quan es disposi dels objectius de deute dels comuns.

tracking