Justícia

Casadevall creu que el judici ràpid per prevaricació és “exagerat”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, va manifestar que li “sembla exagerat” el procés obert per presumpte delicte de prevaricació que hi ha contra ell. Casadevall va declarar que “ja valorarem on toqui el preu de l’error, si és que error hi ha”, amb referència a les acusacions i en resposta a les preguntes sobre la causa que se li van fer en l’acte d’ahir de jurament d’Alfons Alberca com a magistrat a temps parcial del Tribunal de Corts.

Casadevall va lamentar que sigui investigat a tocar del final de la seva trajectòria al capdavant del Consell Superior, que culminarà en un parell de setmanes, i va assegurar que “a ningú li agrada” haver d’estar pendent d’un judici ràpid. L’actual president del màxim òrgan de la justícia abandonarà el càrrec i la seva trajectòria professional el 13 de novembre vinent i el rellevarà l’exministre Josep Maria Rossell, escollit pel síndic general, Carles Ensenyat, per ser “l’aposta més ferma i decidida”.

El Tribunal de Corts li va oferir un judici ràpid per aclarir els fets de la investigació que va iniciar la Fiscalia amb Alberca al capdavant contra Casadevall i el secretari del CSJ, Joan Cabeza. El primer està acusat per haver permès suposadament la contractació d’una persona per a l’arxiu de la justícia i que s’hauria fet sense seguir les pautes legals quan la justícia tenia vacants per cobrir en època covid del 2020, mentre que el segon hauria filtrat les preguntes d’un examen a una coneguda que volia accedir a administrativa i que va acabar acomiadada per no haver superat el període de prova. Cabeza ja es va pronunciar negant la seva implicació en el cas.

tracking