Sanitat

L'hospital de la Seu evitarà 2.000 viatges a Andorra per a hemodiàlisi

El futur equipament començarà a construir-se el 2025 i incorporarà ressonàncies

L'hospital de la Seu d'Urgell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou hospital comarcal de l’Alt Urgell, que es construirà al costat del parc de bombers de la Seu, tindrà servei de tractament d’hemodiàlisi i maquinària per a les ressonàncies magnètiques, dos serveis que el centre de salut no presta actualment i que obliga a fer múltiples desplaçaments.

En el cas dels malalts que necessiten tractament d’hemodiàlisi, amb la construcció del nou centre s’evitaran “uns 2.000 desplaçaments a l’any”, segons van indicar fonts de Salut a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran a El Segre. Els pacients que necessiten aquest tipus de tractament són atesos actualment a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. En el cas de les ressonàncies magnètiques, l’alcalde de la Seu, Joan Barrera, va indicar que el pla funcional preveu disposar de la maquinària per poder dur a terme aquest tipus de proves, que requeriran una inversió que superarà el milió d’euros.

El 2022 es van fer 1.125 ressonàncies, totes en un centre privat de la Seu (Centre Alomar), cosa que implica haver-les de fer en horari diürn. “Disposar d’aquesta maquinària millorarà l’atenció dels pacients, ja que les ressonàncies es podran fer les 24 hores del dia”, va afegir Barrera. L’ajuntament disposa des de fa mesos del pla funcional i el Govern està redactant el programa per distribuir els serveis previstos, va indicar l’alcalde.

La redacció del projecte constructiu està prevista per a l’any vinent i les obres “podrien començar el 2025”, va manifestar. La urbanització de la zona va començar fa mesos i estarà a punt l’estiu del 2024. L’hospital comarcal estarà gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), que també s’encarrega de l’Hospital Comarcal del Pallars.

El futur hospital comarcal de l’Alt Urgell, que substituirà l’actual Fundació Sant Hospital, passarà a ser gestionat per l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris. El centre estarà situat al costat del parc de bombers de la ciutat, en una parcel·la que l’ajuntament ha cedit a la Generalitat. El projecte permetrà als usuaris accedir a unes instal·lacions modernes i dimensionades a les necessitats de la comarca.

tracking