INFRAESTRUCTURES

L'avaria de FEDA afecta Ransol i el Tarter

La incidència va repercutir a 1.500 clients durant cinc minuts i en una hora i quart va quedar resolta

Central de FEDA a Encamp.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

FEDA va patir una avaria ahir en la línia de mitjana tensió que uneix les dues estacions transformadores a la Pleta de Soldeu. Un dels empalmaments va tenir un curtcircuit durant el matí que va acabar afectant 1.500 clients entre Ransol i el Tarter durant cinc minuts.

Segons la informació que la parapública va anar publicant a les xarxes socials, primer s’hi va enviar un equip tècnic amb l’objectiu de resoldre la incidència “al més aviat possible” i, 30 minuts més tard, es va explicar que s’havia aconseguit reduir l’impacte i, fins i tot, localitzar l’origen de l’avaria. Poc temps després, ja s’informava que l’impacte s’havia aconseguit limitar a la meitat dels afectats. L’equip tècnic va continuar treballant i limitant la zona d’afectació fins que van trobar el punt exacte del curtcircuit. Així, a les 14.15 hores, una hora i quart més tard de l'inici de la incidència,es va anunciar que s’havia pogut recuperar el subministrament per als darrers 300 clients que havien patit l’afectació.

Cap a les tres de la tarda el servei que ofereix la parapública va quedar completament restablert. Segons FEDA, això es va poder dur a terme en bona part gràcies a la doble connexió amb la qual està dotada tota la zona, de manera que continuava sent alimentada des d’altres punts mentre l’equip de tècnics reparava el cable afectat.

tracking