ESTADÍSTICA

L'IPC registra una davallada i se situa al 5,5% a l'octubre

La causa són els grups ‘transports’, ‘aliments’ i ‘begudes no alcohòliques’

Els aliments han ajudat en la davallada.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’índex de preus al consum (IPC) ha acabat amb una variació anual del 5,5% a l’octubre, segons publicava ahir Estadística. La xifra representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria sis dècimes respecte a l’IPC avaluat el mes de setembre del 2023 a 6,1%.

Aquest comportament de la inflació seria causat principalment per l’evolució dels preus dels grups “transports”, “aliments” i “begudes no alcohòliques”.

Pel que fa a l’IPC avançat d’Espanya i França, el dels veïns del sud durant el mes d’octubre del 2023 s’ha situat al 3,5%, que, en cas de ser confirmat, seria igual a la variació registrada del mes de setembre.

L’IPC avançat de França del mes d’octubre del 2023, d’altra banda, se situa al 4% i, en cas de confirmar-se, disminuiria nou dècimes respecte a la variació registrada al mes de setembre del 2023.

Respecte a les dades de fa un any, l’IPC registrava una inflació del 7% al mes d’octubre del 2022. Per tant, ara se situaria un 1,5% més baix respecte al mateix període de l’any passat.

Val a dir que aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 97% dels preus d’octubre entrats. Per a les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. Per tant, pot no coincidir amb la dada definitiva.

tracking