SUCCESSOS

La Policia deté un home a Escaldes que estava buscat per la Interpol

El detingut, de 64 anys, va aprofitar un permís penitenciari per fugir d’Espanya

Dos vehicles de la Policia.Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir dimarts a Escaldes-Engordany un fugitiu buscat en una ordre de cerca internacional emesa per la Interpol. L’home, de 64 anys, tenia pendents a Espanya un any i cinc mesos de presó per delictes d’estafa i falsificació de documents mercantils comesos a la Corunya. El detingut, que estava complint condemna, va aprofitar un permís per escapar a Andorra, on es va amagar durant un mes i mig.

Els efectius de l’Oficina de Cooperació Policial Internacional de la policia el van localitzar aquest dimarts en un apartament d’Escaldes-Engordany, després d’una investigació arran de l’alerta de cerca internacional emesa per la Interpol. Els agents el van detenir atenent l’ordre d’arrest de l’Audiència Provincial de la Corunya i el van portar davant la Batllia de guàrdia.

El fugitiu ha ingressat al centre penitenciari en presó provisional a l’espera que Espanya faci arribar per via diplomàtica una sol·licitud formal d’extradició perquè compleixi la condemna pendent en aquest país. La policia ja ha informat de la detenció a Interpol Madrid.

D’altra banda, la policia va detenir la matinada de dimecres a la capital dos joves de 26 i 28 anys per resistir-se, insultar i amenaçar els agents. Els joves s’haurien posat agressius amb uns coneguts i, quan va intervenir el cos policial, van intentar fugir oposant resistència i un d’ells va vexar als agents. Se’ls va arrestar com a presumptes autors de delictes contra la funció pública i contra l’honor.

Durant la mateixa matinada, la policia va detenir un home de 32 anys com a presumpte autor de delictes contra la llibertat, l’honor i la funció pública.

tracking