REPORTATGE

Per una escola més verda

Jane Goodall, la reconeguda etòloga britànica, visitarà el Principat els dies 27 i 28 de novembre com a part de la seva gira mundial

Jane Goodall al parc nacional Gombe.CHASE PICKERING

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre els projectes del Jane Goodall Institute destaca la iniciativa andorrana Jane Goodall’s Roots and Shots Mountain Lab, que aplega quinze nens d’un col·legi del Principat perquè els alumnes aprenguin a respectar, estimar i valorar la muntanya i la natura que hi habita.

Roots and Shoot és una iniciativa fundada per Jane Goodall l’any 1991 amb l’objectiu de reunir joves de totes les edats, des de preescolars fins a universitaris, per treballar temes ambientals, de conservació i humanitaris.

Aquest projecte va arribar a Andorra de la mà de Laura Mari Barrajón, presidenta de l’Institut Jane Goodall Espanya. Sobre la iniciativa, Mari va apuntar que estan molt contents de com està funcionant i que la implicació va ser màxima per part de l’escola des del primer moment. Així mateix, estan aconseguint que els alumnes que hi participen tinguin ganes de convertir la seva escola, “que ja era verda”, en un centre encara més amable amb el medi ambient, va apuntar Mari.

La presidenta de l’institut a Espanya també va remarcar que la intenció és oferir Roots and Shoots a totes les escoles, públiques o privades, dins del territori andorrà, i ha definit la iniciativa com “una network global en què els més joves reben eines per millorar el seu entorn, tenen visibilitat i aprenen molt”.

Sobre l’arribada d’aquest projecte a Andorra, Mari va destacar que “és quelcom que emociona la doctora Goodall” i també va reiterar que l’Institut Jane Goodall veu l’arribada a un nou país com una gran oportunitat i que esperen que serveixi per atansar els valors de la institució a un nou territori.

S’espera que durant la visita al Principat la doctora Goodall visiti l’aula que participa en el projecte.

tracking