Ensenyament

La despesa en educació baixa a 112 milions

L'import baixa un 3,4% per la finalització de la construcció d'escoles bressol i centres escolars

Despesa total en educacióEstadística

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La despesa total en educació va baixar a 112 milions l'any passat, que suposen una reducció del 3,4% respecte als 116 milions de l'exercici anterior. En aquest import figuren 66,5 milions de despesa imputable a nivells educatius assumits per Andorra, 33,5 milions de l'aportació d'Espanya i França i 12,6 milions de despesa no imputable a nivells educatius, segons publica Estadística aquest matí. I s'argumenta que la partida s'ha reduït perquè es van finalitzar les inversions reals en escoles bressol i centres educatius dels anys anteriors

L'informe indica que la xifra aportada per les administracions del país va ser de 78,5 milions, un 5,2% menys que en el 2021. Aquesta quantitatsuposa un 8,3% del total liquidat per les administracions públiques i un 2,5% del PIB. Els 78,5 milions inclouen les aportacions fetes pel Govern, els comuns, la Universitat d'Andorra, l'Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM) i l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament superior (AQUA).

Estadística recorda que la gran part d'universitaris del Principat estudien fora del país i, per tant, la xifra dels resultats per acada nivell educatiu no inclouen aquest concepte. El recull assenyala que l'any passat va disminuir un 24,8% la partida d'escoles bressol, un 4,7% la de Formació professional, un 2,1% la de Batxillerat i va pujar un 5,9% la de l'ensenyament universitari.

El capítol de personal s'emporta 46,23 milions de la despesa en educació; 9,3 milions corresponen a consum de béns corrents i serveis; 20,6 milions a transferències corrents; 2,1 milions es van destinar a inversió real i 113.188 euros a transferències de capital dins dels 78,5 milions aportats per Andorra.

tracking