REPORTATGE

Practicar el deslliurament

Després de 40 anys al capdavant del gimnàs Genesis, Milan entoma amb serenitat que no li renovin el contracte de lloguer per rendibilitzar l’immoble

Entrada al gimnàs Genesis.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El carrer Roc dels Escolls d’Andorra la Vella ja no veurà desfilar la clientela d’esportistes habitual que enfilava i baixava per les escales per accedir al centre integral Genesis o bé es prenia un descans després de fer una llarga sessió de fitnes.

Després de 40 anys, milers d’anècdotes i centenars d’activitats, el gimnàs va tancar les portes a finals d’octubre. El seu director Serafí Milan, explica que en acabar-se el contracte de lloguer els actuals propietaris van decidir no renovar. Milan assegura que fins i tot va oferir incrementar el preu que pagava pel local, però els propietaris van descartar aquesta opció. L’explicació és que es vol rendibilitzar encara més la propietat i en lloc de continuar llogant el local, volen aprofitar l’espai per construir pisos destinats a habitatge.

“La situació em provoca llàstima, perquè ja portava quaranta anys en aquest local i li he agafat estima, per aquí han passat més de 4.200 persones”, va explicar Milan, recordant que el contracte ja havia passat per dues generacions i havia estat aquesta tercera qui havia decidit no renovar-li, “ho he d’entomar amb resignació, es tracta d’un contracte comercial i quan s’acaba, s’acaba. Ara em toca practicar el que diuen deslliurament”, va reflexionar, afegint que les passes s’havien fet d’acord a la llei, i que l’havien avisat amb sis mesos d’antelació.

El que sí que va denunciar Milan és que en els darrers tres anys, els mateixos propietaris havien anat incrementant el lloguer dels habitatges del bloc de pisos de forma abusiva “en alguns casos fins i tot s’ha duplicat el preu” va afirmar, “i això ha provocat que molts veïns hagin hagut de marxar a un altre país”, va concloure. Ara el que preocupa Milan és traslladar la seva clientela fixa, un centenar de persones, a un altre local i engegar de nou: “Descarto construir des de zero, però hi ha moltes propostes, una que ja tinc gairebé assegurada és el local petit de la Llibreria La Trenca, on fan boxa i hi ha un espai per fer fitnes”. Milan també està en converses amb Andorra Park Hotel, “que té una piscina que en aquests moments ningú gestiona i aquí veig una oportunitat de fer una simbiosi”, va explicar convençut.

tracking